PhotoMath, matematik dersini bitirir mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 07, 2017

PhotoMath, matematik dersini bitirir mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
PhotoMath, matematik dersini bitirir mi?
PhotoMath isimli uygulama, en zorlu matematik işlemlerini kitap veya defter üzerinden anında çözüyor. Nasıl mı?.. Hayatımıza mobil cihazlarımız aracılığıyla her gün yeni bir uygulama giriryor. Kimisi bağımlılık yaratacak kadar işimize yarıyor. Kimisini ise yüklediğimiz gibi siliyoruz. Tanıtılan yeni uygulama, çoğu kişinin kabusu haline gelmiş matematik için yeni bir çözüm yolu gibi!..

Yapmanız gereken tek şey, çözmek için uğraşmak yerine telefonun kamerasını açıp herhangi bir matematik probleminin üzerine getirmek… Cevap, aynı şekilde anında ekrana yansıyor.
PhotoMath nasıl çalışıyor? Problemin çözümü için PhotoMath uygulaması önceden çalıştırılmalı yani sadece kamerayı açarak işlemi çözemiyorsunuz. Uygulama açıldığı an devreye giren kamera ile kitap üzerinde yer alan herhangi bir matematik denkleminin üzerine gelindiğinde saniyeler içinde denklemin çözümü ekrana yazılıyor. İşlem bu kadar basit!

Bu uygulama çoğu kişinin matematik kabusuna son mu verir?
Uzmanlar uygulamanın matematik biliminin öğrenilmesi önünde büyük bir engel oluşturabileceğini öne sürüyor. 

Özellikle ezberciliğin yaygın olduğu eğitim sistemlerinde gençlerin çözümü aramak ve öğrenmek yerine bu yöntemi kullanmayı tercih edebileceğine dikkat çekiyorlar.


Peki, şimdilik iOS ve Windows Phone platformunda çalışan bu uygulama gerçek hayatta ne işimize yarayabilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder