Olimpiyat Halkaları Ne Anlama Gelir? Renkleri Neyi Temsil Eder? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 07, 2017

Olimpiyat Halkaları Ne Anlama Gelir? Renkleri Neyi Temsil Eder?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Olimpiyat Halkaları Ne Anlama Gelir? Renkleri Neyi Temsil Eder?
olimpiyat halkaları ne anlama gelir. Olimpiyat bayrağı üzerindeki 5 halka ve 5 renk, 5 kıtanın sembolüdür. Beş kıtadaki her ülke Olimpiyat Oyunları’na sporcu gönderebilir. Olimpiyat bayrağındaki 5 halka neyi ifade eder

Olimpiyat bayrağının halkalarıOlimpiyat bayrağındaki 5 halka yeryüzündeki 5 kıtayı temsil eder.
Mavi renkli halka Avrupa kıtasını,
Sarı renkli halka Asya kıtasını,
Siyah renkli halka Afrika kıtasını,
Kırmızı renkli halka Amerika kıtasını,
Yeşil renkli halka Avustralya kıtasını temsil eder.

Olimpiyat Oyunları Uluslararası Komitesi, oyunlara her ırktan, her sınıftan, her çeşit insanın katılabileceğini göstermek için olimpiyat bayrağının üzerine 5 kıtayı temsil eden 5 halka konmasını kabul etmiştir. Mavi halka Avrupa’yı, sarı halka Asya’yı, siyah halka Afrika’yı, kırmızı halka Amerika’yı, yeşil halka de Okyanusya’yı temsil eder. 

Bu 5 kıtanın üzerinde tek bir güneş parlar. Güneşin ışınlarından yararlanarak bir büyüteçle yakılan Olimpiyat meşalesi de oyunlar devam ettiği sürece söndürülmez. İşte olimpiyat bayrağının renkleri ve üzerindeki halkaların anlamı bu şekilde açıklanabilir.


Olimpiyat Halkaları, 5 kıtayı temsilen ilk kez 1920 Olimpiyatları'nda kullanıldı. Mavi halka Avrupa'yı, sarı halka Asya'yı, siyah halka Afrika'yı, yeşil halka Avustralya'yı, kırmızı halka da Amerika'yı temsil eder.

1 yorum: