Finike Tatil - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 27, 2017

Finike Tatil

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Finike Tatil
Tatil Yerleri
FİNİKE
Anamur muzuyla ünlüyse Finike de dünya çapında portakalıyla ünlü bir merkez.Gezginler,turistler ilkbahar ve yaz aylarında etrafa yayılan portakal kokusunun ferahlığı ile güneşlenir, denizin tadına bakar. Batı Akdeniz’in en güney ucunda bulunur Finike ve deniz tutkunlarına 10 kilometre uzunluğa varan kumsal ve eşsiz güzellikleri koynunda barındıran koylar armağan eder. Demre yönündeki bu koylar yüzenler kadar yerli ve yabancı yatları da bağrına basar. Bu güzellikleri ilk keşfedenlerden Fenikeliler tam 2 bin yıl önce buraya yerleşmiş,Phoinikos adında bir liman kenti kurmuşlar.

finike antalya resimleri fotoğrafları
Bölge başkenti Limyra ile tarım alışverişi yaparlardı Phoinikoslular.Onların insanlığa bıraktığı en belirgin eser Elmalı – Finike yolunun ortasında bulunan Arif köyü civarındaki Arkyanda‘dır. Tek taraflı oturma yeri bulunan koşu pisti, belli bir kısımdan sonra trapez şeklini alan stadyum burada bulunuyor, çevresindeki çok iyi korunmuş küçük kilise, tiyatro, nekropol ve hamam Arkyanda’nın ruhunu yaşatıyor.Limyra, Gagai, Rhodiapolis,Korydalla ayakta kalan kalıntılarıyla Phoinikos halkının bize hediye ettiği günümüze kadar taşınan diğer kalıntılar.

GEZİLECEK YERLER
Limyra:
İÖ 6. yüzyılda Finike’nin kuzey doğusunda kurulmuştur bu antik kent,Alakır Çay ile Başgöz Çay arasındaki Toçak Dağı’nın güney yamacında temellenmiştir.Araştırmacılar Limyra’da birçok kitabe bulmuşlar. Yamaç evleri,heroon, tiyatro, üç netli bazilika ve oldukça geniş olan nekropoldeki anıtsal kaya mezarları görmek isteyeceğiniz muazzam kalıntılar ve tarihi eserler.

Gagai:
Kumluca’nın güney doğusunda yer alır,Yenice köyüne yaklaşık1.5 km. mesafede yer alır tarihi kent, üç bölümden meydana gelir:birincisi Yukarı akropolis ,ikincisi aşağı akropolis üçüncüsü düzlükte yer alan şehir yerleşimi. Adına tarih öncesi kaynaklarda ilk defa MÖ 4. yüzyılda rastlanır. Gagai de halka biçiminde inşa edilmiş kuşatma duvarı,yanlızca çukurunu görebileceğiniz antik tiyatro,şehir duvarları ve su kemerleri en çok dikkat çekenler.

Korydalla:
Kumluca’nın yaklaşık2 km. güneydoğusunda yer alır binlerce yıl öncesinden günümüze kadar akan kent.Araştırmacılar yazıt ve sikkelerin Roma İmparatorluk dönemine ait olduğunu belirlemişler.Korydalla’nın en iyi korunmuş kalıntılarının sukemeri ve duvar parçaları olduğu söylenebilir.

Rhodiapolis: Korydalla’nın 2km. kuzeyinde yer alır antik kent.Kentin denizden yüksekliği yaklaşık 200 metre.Tarih kaynaklarında ismine en erken MÖ 6. yüzyılda rastlanır.Rhodiapolis’teki tiyatro, Hellenistik devir kulesi, sarnıçlar ve nekropolis dikkatinizi mutlaka çeker.


FİNİKE’YE NASIL GİDİLİR
Antalya’ya 119 km. Finike’ye Antalya’dan kalkan otobüslerle ulaşılıyor.Finike’nin Antalya Havaalanı’na uzaklığı 125 km.

Akdeniz bölgesi, antalya, antalya finike, finike mandalina, finike otelleri, finike portakalı, finike resimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder