Fasulye deneyi nasıl yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 13, 2017

Fasulye deneyi nasıl yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Fasulye deneyi nasıl yapılır?
Evinizde çeşitli deneyler yaparak hem hoşça vakit geçirebilir hem de bildiklerinizi gözlemleyebilirsiniz. Mesela; fasulye deneyi…
1. FASULYE DENEYİ
Deneyde kullanılacak malzemeler: Biraz Pamuk, 1 adet plastik kap, su ve bir avuç fasulye.
Fasulye deneyi okullarda yapılan bir deneydir. Siz bu deneyi evde de yapabilirsiniz? Bunun için plastik kabın içine bir miktar pamuk doldurunuz. Daha sonra fasulyelerimizi pamuğun arasına koyunuz. Fasulyelerin üzerini pamukla sarınız. Plastik kaba su dökmek suretiyle pamuğun ıslanmasını sağlayınız. Her gün pamuktaki fasulye tanelerinde meydana gelen değişiklikleri izleyiniz.

Deneyden elde edilecek kazanım: Günler geçtikçe fasulyeler yeşerip gelişmeye başlar. Yaptığımız deneyden başka canlılar gibi bitkilerin de su ile beslendiği sonucu çıkar. Ayrıca bitkinin tohumdan çıkıp yeşermesi de gözlemlenmiş olur.

2. HAVA DENEYİ
Deneyde kullanılacak malzemeler: 1 adet ufak mum, 1 tane su bardağı, kibrit, 1 tane mum altlığı.
Önce kibritle mumu yakınız. Daha sonra mumu mum altlığına dik duracak şekilde yerleştiriniz. Elinizdeki su bardğını yanmakta olan mumun üzerine kapatınız. Biraz bekleyin daha sonra mum sönecektir.  Deneyden elde edilecek kazanım: Havanın bittiğinde mumun söndüğü görülür. Bu deney bize ateşin yanması için havada bulunan oksijenin gerekli olduğunu öğretir.


3. SU DENEYİ
Deneyde kullanılacak malzemeler: Bir miktar su, buzdolabı, ocak, tencere
Suyu evinizdeki buzdolabının buzluk kısmına koyunuz. Buzdolabındaki suyu birkaç saat beklettikten sonra çıkarınız. Buzdolabından çıkan suyun katılaşarak buz haline dönüştüğü görülür. Şimdi de buzu tencereye koyarak kaynatınız. Buz önce eriyip sıvı hale gelecek daha sonra kaynayıp buharlaşacaktır.

Deneyden elde edilecek kazanım: Suyun üç hali yakından gözlemlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder