E-okul nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 13, 2017

E-okul nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
E-okul nedir?
Öğrenci olan ve ailesinde, çevresinde öğrenci olan herkesin son zamanlarda en çok duyduğu kelime; e-okul… Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel statüdeki tüm okullar ile yurtdışında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda bulunan öğrenci bilgilerinin elektronik ortamda toplanarak, öğrenci merkezli yapılan tüm işlemlerin standartlaştırılmasını ve bilişim desteği ile yürütülmesini sağlamak amacıyla geliştirilmeye başlanmış olan bir Okul Yönetim Sistemidir.

Bu sistemde öğrencilere ilişkin ders programı, devamsızlık bilgileri, not bilgileri, sınav ve proje bilgileri, kimlik ve okul no bilgilerine ulaşılabilinmekte ve öğretmen veya okul yöneticilerinin duyuruları hakkında bilgi edinilebilinmektedir. Arama, Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları sisteminde işlem yapmaktadır.

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri, haftalık ders programı girişleri ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri Milli eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

Velilerin de öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan Veli Bilgilendirme Sistemi bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezi sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Çocuklarımız hakkında her türlü bilgiyi, istediğimiz her an, kolaylıkla ulaşabilmemizi sağlayan müthiş bir platformdur. Veli bilgilendirmesi ile okul yönetiminin yahut öğretmenlerinizin sizlere ulaştırmak istedikleri duyuruları görebilir, okulunuzdan haberdar olabilirsiniz. Okulbünyesine bağlı veli bilgilendirme sistemi ile de çocuklarınızın haftalık ders programlarını, ders ve davranış notlarını takip edebilirsiniz. Bu sistemi farklı şekillerde gerçekleştiren ülkeler de mevcuttur.

SBS yerine gelen sınav ne zaman?
8. Sınıflara uygulanacak olan yeni TEOG sınavı temel öğretimden orta öğretime geçiş sınavlarında ilk sınav tarihi belli oldu.

Yapılacak olan merkezi sınavda merkezi sistem eğitimden ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın ilki 28 Kasım’da yapılacak.


E-okul Veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?
E-okul meb gov tr adresinden teog sonuçlarını öğrenmek için giriş yapın. Üstteki ekranda resim deki rakamları resimdeki rakamların karşısındaki kutucuğa yazınız. Öğrencinin TC kimlik numarasını öğrenci tc kimlik no’nun karşısındaki kutucuğa ve öğrencinin okul numarasını da öğrenci okul no yazısının karşısındaki kutucuğun içine yazın ve hemen altındaki tamam yazan butonun üzerine tıklayın. Hepsi bukadar.

Bireysel bazda ya da toplu duyurular!

Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler, e-okul karne notları öğrenmek için tıklayın.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen öğrencinin mutlaka bir okul numarası giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

E-okul karne notları ve bilgiler sitesinden sağlanmaktadır.

Yaklaşan karne sonuçları öncesi E-okul sayfasına veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecilerinin ilgisi artıyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder