Dünyanın en iyi üniversitesi hangisi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 09, 2017

Dünyanın en iyi üniversitesi hangisi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Dünyanın en iyi üniversitesi hangisi?
Dünyanın en iyi üniversiteleri belirlendi… İlk sırada hangi üniversite var?.. Türkiye’den hangi üniversiteler sıralamada yer buldu?..Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ABD’deki Massachusetts Institute of Technology (MIT) ilk sırada yer aldı.

Bilim ve teknoloji alanındaki araştırmalarıyla ünlü, mimarisiyle de dikkat çeken Massachusetts Institute of Technology (MIT), QS Dünya Üniversite Sıralaması’nda üç yıldır ard arda birinci oluyor. Yine bilimsel çalışmalarıyla ünlü Imperial College London bu yıl Cambridge Üniversitesi ile ikinciliği paylaştı. Dünyanın en zengin üniversitesi Harvard dördüncü sırada yer alırken, İngiltere’den University College London ve Oxford beşinciliği paylaştı.

Üniversite sıralaması bu kurumların itibarı, öğrenci ve personel alımı ve araştırma yatırımları açısından belirleyici oluyor; fakat yüksek öğrenim kurumlarına yönelik puanlama sistemi son 10 yıldır gündemde. Eğitimin küreselleşmesi ve internet üzerinden bilgi paylaşımının bu yönelimi güçlendirdiğine inanılıyor.

Bir kurumun üst sıralarda yer alması ise onun akademik itibarı ile ilgili. Dünya çapında 60 bin akademisyene kendi üniversiteleri dışındaki kurumlara ilişkin görüşleri soruluyor. QS yöneticisi Ben Sowter, bu durumda iyi olarak bilinen, oturmuş üniversitelerin adının daha sık geçtiğini belirtiyor.

İkinci temel faktör ise fakültenin araştırmalarda kaynak gösterilme oranı. Akademik personelin öğrenci sayısına oranı da önemli faktörlerden biri olarak görülüyor.

Öğretim kalitesinin ve öğrencilerin niteliklerinin değerlendirme dışı tutulduğu bu durumda kazananlar da doğal olarak büyük, prestijli, araştırmalara dayanan ve uluslararası işbirliğine açık üniversiteler oluyor.

QS’in sıralamasında Türkiye’den de üniversiteler var. Sıralamada Bilkent ve Boğaziçi üniversiteleri 399. sırayı paylaşırken ODTÜ, Koç ve Sabancı üniversiteleri 400′lü sıralarda, İTÜ 500′lü, Hacettepe ve İstanbul üniversiteleri ise 600′lü sıralarda yer aldı.


İşte, 2014 en iyi üniversite sıralamasında ilk 10;

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2. Imperial College London ve Cambridge Üniversitesi
4. Harvard Üniversitesi
5. University College London ve Oxford Üniversitesi
7. Stanford Üniversitesi
8. California Institute of Technology (Caltech)
9. Princeton
10. Yale

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder