Darüşşafaka Giriş Sınavı ne zaman? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 06, 2017

Darüşşafaka Giriş Sınavı ne zaman?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Darüşşafaka Giriş Sınavı ne zaman?
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın sınav başvuruları başladı. Peki, son başvuru tarihi ve sınav ne zaman? 150 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın sınav başvuruları devam ediyor, son başvuru tarihi ise 29 Mayıs. Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul birinci sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren kurum, Darüşşafaka Giriş Sınavı’nı 2 Haziran’da yapacak.

Öğrencilerin tüm eğitim masraflarını karşılayan kurum, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor. Geçen yıl nisan ayında düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açan Darüşşafaka Cemiyeti, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de üniversite eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor.

20 ilde 2 Haziran’da yapılacak Darüşşafaka Giriş Sınavı’na, Anadolu’nun farklı şehrinden gelecek öğrencilerin ve velilerinin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak. Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen antlaşma paralelinde, Türkiye İş Bankası’nın sosyal sorumluluk projesi ‘81 İlden 81 Öğrenci’ kapsamında, her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.

Adaylarda aranan koşullar
- T.C. vatandaşı olmak,
- Annesi veya babası hayatta olmamak,
- Ailesinin maddi durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmamak,
- 2002 sonrası doğmuş olmak (Yaş düzeltmesi geçersizdir),
- 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi olmak,
- Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmamak.


Darüşşafaka Eğitim Kurumları hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder