ALANYA TATİL - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 27, 2017

ALANYA TATİL

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
ALANYA TATİL
Tatil Yerleri
ALANYA TATİL
alanya Şöyle bir rivayet dilden dile aktarılmıştır: Mısır Kraliçesi Kleopatra Alanya’ya gelir, Alanya’nın sahilinde denize girer, Kleopatra ismini de hatıra olarak sahile bırakır. Alanya’nın plajının kumu oldukça incedir ve güzeldir.Artık gelişmiş ve çağdaş bir Akdeniz kenti olma noktasında adımlayan,içerisinde güzelliğine,denizine,doğasına vurulup Alanyalı olmaya karar verenleri de yaşatan bir Akdeniz incisi, geniş kitlelere eğlence ve tatili had safhada verir. 

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad’ın insanlığa hediye ettiği tersane, simge haline gelmiş Kızıl Kule’li kale, zengin müze, Dünyaca ünlü ve dillerden güzelliği düşmeyen mağarası Damlataş Alanya’da vücut bulmuş. Yaz aylarında hava insanları bunaltmaya başladığında yöre halkı Dim Çayı’na inmeye ya da Toros yaylalarına çıkmaya başlar. Yaylalarda neler neler yokki:Gülefşen harabeleri, Laertes, Syedra, Iotape antik kentleri ve Şarapsa ile Alara Han. Klepotra’dan aldığı güzelliğini nazlanmadan sunmaktan çekinmez, ilk başlarda Korakesion, akabinde Alaiye denilmiş bu kız güzeli Akdenizli sulara…hükmetmeyi biliyor tarihe,denize,kuma,güneşe; turizm ve liman kenti olmakta oldukça kendisine yakışıyor….

ALANYA’DA GEZİLECEK YERLER:
Alanya Kalesi: Alanya Limanı’nın hemen arkasında bulunan üç tarafı denizle çevrili bu Selçuklu kalesi, Romalı korsanların yaptığı eski bir kalenin mirası üzerinde, 1225’te I. Alaeddin Keykubad tarafından Anadolu’ya hediye edildi. İç içe geçmiş üç surdan meydana gelir. Kale içinde görmeden gidilmiyecek Bizans devrine ait Aya Yorgi Kilisesi ,iç kalenin güneydoğu tarafında Selçuklu hamamının kalıntıları görülüyor.

Dış surdaki Kızıl Kule ise Selçuklu hükümdarlığında tersane olarak hizmet veriyordu.
Alara Han ve Kalesi: Alanya’nın 35 km. kuzeybatısında, denizden 7 km. uzaklıkta yer alır.Alara (Ulugüney) Çayı yanındaki Alara Han 1231 yılında Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad’ın emriyle inşa edildi. Gözünüze ilk çarpan nöbetçi kulübesi, hamam, uzun bir koridor ve iki kenarında geceleme odaları.

Damlataş Mağarası (Astım Mağarası): Sarkıt ve dikitleriyle ünlü bir mağara burası, yağmurlar bahar aylarında tavandan su damlacıkları sızması için alabildiğine yağıyor. Bu durum mağaranın fantastik ve otantik bir hal almasına olanak veriyor. Yüksekliği 15 metredir mağaranın, merdivenle alt kısma indiğinizde deniz seviyesinin altına da inmiş olursunuz. Yıl boyunca sıcaklığın 22 derecede sabit olduğu iki odalı Damlataş Mağarası 200 metrekarelik yer kaplıyor. Bilim insanları havasının astım hastalığına iyi geldiği ortaya çıkarmış yıllar önce. Alanya Kalesi yarımadasının çevresinde Damlataş Mağarası’ndan başka, Korsanlar Mağarası, Âşıklar Mağarası ve Fosforlu Mağara da görülebilir.

İbradı: Antalya’dan 185 km.’lik uzaklıkta ve Beyşehir’den 110 km.’lik uzaklıkta ibradı’ya Antalya’dan hareket eden minibüsler günde iki kez gidip geliyor.İbradı’da ne yapmalıyım diye sorarsanız ?Bin Irmak Vadisi ve Sülek Yaylası’nı gezin. Özellikle üzüm bağlarından hasat alındığı dönemde İbradı bir hayli kalabalık oluyor. Bu dönemde üzüm bağlarında bulunan bağ çardakları bir hafta veya 15 günlük süre için ücret karşılı tutulabilir.

Hamaksia: Alanya’nın 8 km. kuzeybatısında Elikesik köyü yer alır ,bu köyün arkasındaki tepelere kurulmuş olan kentin surları günümüze kadar taşınmış. Yoğun bitki örtüsü yapı kalıntılarını çepeçerve kavramış bazı noktalarında.

Syedra; Alanya ilçesi sınırlarında,Alanya-Anamur karayolunun yaklaşık 22. km.’sinde, Asartepe yakınında bulunur kent.Biraz gezdiğinizde syedra çayı karşınıza çıkar.Antik kentte hamam, nekropolis ve duvarları resimlerle bezeli olan üç salonlu büyük yapı gidip görmek için sizi tüm alımıyla bekliyor.

NASIL GİDİLİR Alanya’nın bazı kentlere uzaklığını şöyle ifade edelim: İstanbul’a 846, Ankara’ya 667, İzmir’e 565, Antalya’ya 135 km. Büyük kentlerden Alanya’ya her saatte direkt otobüs var. Alanya’ya en yakın havaalanı Antalya havalimanı. Antalya Alanya arasında otobüs seferleri eksik olmuyor.


EĞLENCE Alanya sokaklarının yanı sıra otellerde de çok sayıda bar, disko ve gece kulübü var. Eğlence sabaha dek sürüyor.

Konaklama ve restoran hizmetlerinde birçok seçenekler mevcut.
Akdeniz bölgesi, alanya yaylalar, alara, antalya, aya yorgi, ekonomik, hesaplı, Kleopatra, laertes, liman, sakin, Syedra, toros, ucuz, uygun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder