5. sınıf hazırlık sınıfı mı oluyor? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 06, 2017

5. sınıf hazırlık sınıfı mı oluyor?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
5. sınıf hazırlık sınıfı mı oluyor? 
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sürecinde yeni bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. 5′inci sınıfların yoğun dil dersi gördüğü hazırlık sınıfı olması… MEB, yabancı dil dersi ile ilgili yeni bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Projeye göre 5′inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Bu durumda 5′inci sınıfların gördüğü temel derslerin daha sonraki yıllarda verilmesi söz konusu.

Yapılan çalışmaya göre esnek bir program hazırlandı. İlk etapta isteyen özel okullar bunu uygulayabilecek, daha sonra ise projenin tüm devlet okullarına yaygınlaştırılması bekleniyor. Haftalık 35 ders saatinin 22-23 saati yabancı dile, 6 saati Türkçe’ye ayrılacak. Beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, bilişim-teknoloji, yazılım gibi dersleri öğrenciler 5′inci sınıfta almaya devam edecek.

1.5 yıldır bu proje üzerinde çalışan bakanlık yetkilileri, zaman zaman yurt dışında incelemelerde bulunuyor. Bakanlık, bu konuda akademisyenler ve pedagoglarla işbirliği yapıp kendilerinden konu ile ilgili görüş aldı. Yabancı dili öğretmek için en uygun yaş grubunun 11, yani 5′inci sınıf olduğuna karar verildi.

5′inci sınıfta yer alan matematik, Türkçe, fen ve teknoloji gibi temel dersler müfredatı da sırasıyla 6, 7 ve 8’inci sınıflara eklenecek. Böylece öğrenciler yıl kaybı olmadan yabancı bir dil öğrenmiş olacak.

Uzmanların iyi planlanması gerektiğini vurguladığı sistemi eğitimcilerden iyi bulan da var, kaygı duyan da. Kaygılarını dile getiren eğitimcilere göre, dili soyutlayıp eğitim vermek yerine müfredatta ilişkilendirilmeli.

Bakanlık, başta İngilizce olmak üzere diğer dillerde de eğitim yapılabileceğini belirtiyor. Yapılan çalışmaya göre, imam hatip ortaokulları da ilk sınıflarında dilerse Arapça hazırlık sınıfı yapacak.


Aslında geçmiş yıllarda orta okul öncesi ya da lise öncesi uygulanan hazırlık sınıfı ile ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirtmekte fayda var…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder