2017’nin En İyi Diş Macunları Hangileridir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 17, 2017

2017’nin En İyi Diş Macunları Hangileridir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2017’nin En İyi Diş Macunları Hangileridir?
İnsan vücudunun her bölgesi ayrı bir bakım ve özen istemektedir. Hijyen kurallarının birçoğu insan sağlığının bozulmaması adına titizlikle uygulanır. Kişisel temizlik ve bakım yapılmadığı zaman insan vücudunda rahatsızlıklar ortaya çıkması kaçınılmaz bir hal alacaktır. Bu yüzden piyasada çeşitli kişisel bakım ürünleri bulunur, bu ürünler kalitelerine ve fiyatlarına göre insanlar tarafından tercih edilerek kullanılır.

İnsan vücudunda sürekli bakım isteyen bölgelerden birisi de ağız ve diş bölgeleridir. Günlük yaşamda yoğun olarak kullandığımız ağzımız; yemek yerken, sıvı tüketirken, sigara içerken belirli ölçülerde kirlenir. Ağız bölgesinin içinde bulunan damak ve dişler bu kirlenme sonucunda temizlenmeye ihtiyaç duyar. Eğer bu bakım yapılmazsa ağız sağlığında bozulmalar meydana gelebilir ve dişlerde çürüme, zedelenme, renk solması, apse gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarından önüne geçebilmek için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamız gerekmektedir. Günde en az iki kere olarak, doğru diş macunu ve fırçaları ile yapılan fırçalama işlemleri sonrasında dişe yerleşmiş olan artık gıda parçaları temizlenir. Ayrıca dişte zaman içinde meydana gelecek olan diş sararmalarının ve solmalarının önüne geçilmiş olur. Bu noktada önemli olan kullanacağımız diş macununu ve diş fırçasını doğru bir şekilde seçebilmektir.

Herkesin ağız ve diş yapısı farklı olduğundan, firmalar tarafından kişilerin farklı yapılarına uygun ağız ve diş sağlığı ürünleri geliştirilmiştir. Özellikle diş macunlarındaki çeşitlilik insanların tercih yapmasını daha zor bile hale getirmektedir. Diş macunlarının içinde bulunan florid etkisi, dişte oluşmakta olan tartarlara karşı çözüm getirir. Macunun kıvamının ve içeriğinin çok sert olmaması ayrı bir önem taşımaktadır. Dişlerinizin yapısı aşınmaya müsaitse kullanılacak olan yanlış bir diş macunu yüzünden dişte aşınmalar yaşanabilir. Bu yüzden kişilerin öncelikle diş doktorlarına danışması gerekecektir. Doktorunuzun yapacağı muayene sonrasında sizin ağız ve diş yapınıza en uygun diş macunu seçeneği belirlenir. Böylece önerilen diş macununu kullanmaya başlayabilirsiniz. Genel olarak diş macunlarının %100 oranında doğal olması sağlığınız açısından önemlidir.

2017’nin En İyi Diş Macunları
Piyasada diş macunu üzerine çok sayıda marka bulunmaktadır ve bu markaların özel olarak çıkardığı aromalı, diş beyazlatıcı özellikli, ferahlatıcı gibi çeşitli ürünleri mevcuttur. Peki, 2017’de piyasada satılan en iyi diş macunları hangileridir?

Signal
Signal Diş Macunu

Uzun bir süredir diş macunu üzerine ürünler yapan Signal markası, yoğun bir şekilde insanlar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle “bembeyaz dişler” temalı ürünlerini kullanan kişilerde diş sararmalarının önüne geçildiği gözlemlenmektedir. Dişteki sararmalar haricinde lekelerin de bu diş macunlarının kullanımından sonra yok olduğu belirtilmektedir. Bilindik bir marka olması, uzmanlar tarafından önerilmesi, kullanan kişilerin memnuniyeti gibi etkenler göz önüne alındığında Signal markasına güvenmemek için herhangi bir neden yok.

İpana
İpana Diş Macunu

Piyasadaki lider markalardan biri olan İpana, birçok kişi tarafından güvenle kullanılan bir diş macunu markasıdır. İnsanlar tarafından tutulan bir marka olmasının yanı sıra, çıkarmış olduğu farklı türdeki ürünleriyle de dikkat çekmektedir. Çocuklar içinde ürettiği diş macunlarını birçok uzman önermektedir. Üç boyutlu, Pro-Expert, Komple Bakım, White Now gibi İpana ürünlerine olan rağbet bir hayli fazladır. Özellikle White Now ürününü kullanan kişilerin dişlerinde zaman içinde diş lekelerinin yok olduğunu tespit edilmiştir. Sigara kullanan kişilerin White Now ürününü kullanmaları tavsiye edilmektedir.


Colgate
Colgate Diş Macunu

İpana ve Signal gibi bilindik markalardan biri olan Colgate, kullanım oranlarına bakıldığında üst sıralarda yer almaktadır. Sağlıklı bir ağza sahip olabilmek için Colgate diş macunlarını kullanan insanların, bu ürünlerden memnun kaldıkları yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Colgate diş macunlarının özellikle diş minesinin aşınmasından doğan rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilmektedir. Diş minelerini kuvvetlendiren içeriğinin dışında diş eti rahatsızlıklarına çözüm üretebilmektedir. Total Profesyonel, Üçlü Etki, Sensitive gibi ürünler insanlar tarafından en çok tercih edilen Colgate diş macunu ürünleri arasında yer almaktadır.

Parodontax
Parodontox Diş Macunu

Son yıllarda televizyon reklamlarında sıkça gördüğümüz diş macunu markası olan Parodontax, diş hekimleri tarafından yoğun olarak önerilen bir markadır. Doğal bitki özleri içeren yapısı sayesinde ağız ve diş eti sorunlarına doğal çözümler üretmektedir. Halk arasında “doğal” ve “bitkisel” gibi sözcüklerin etkisi bir hayli büyük olduğundan, Parodontax diş macunlarına olan yönelim aynı ölçüde büyüktür. Diş minesini güçlendiren bir yapısı olması bu diş macunlarını daha cazip hale getirmektedir. Ultra Clean, Original, Ferahlık, Ultra Temizlik, Whitening gibi Paradontax ürünleri en çok tercih edilen diş macunları arasında yer almaktadır.

Sensodyne
Sensodyne Diş Macunu

Parodontax markası gibi son dönemlerde televizyon reklamlarında sıkça gördüğümüz markalardan biri olan Sensodyne; “Diş hekimlerinin tercihi” ve “Hassas dişler için” sloganlarını kullanıyor. Hassas diş yapılarına uygun olarak üretilmesi sayesinde diş ve diş eti rahatsızlıkları yaşayan birçok kişi Sensodyne markasını tercih ediyor. Diş beyazlatma konusunda içerdiği doğal özler sayesinde kesin çözümler sağlayabiliyor. Temin edilebilecek yerler arasında eczaneler yer almaktadır. Onarım Koruma, Fluoride, Beyazlatıcı Diş, Pronamel, Hassas Dişler İçin, Naneli gibi çeşitleri en çok tercih edilen ürünler arasında bulunmaktadır.

LR
LR Diş Macunu

Almanya merkezli bir firma olan LR, ağız ve diş sağlığı konusunda öncü markalardan biri haline gelmiştir. Flörür maddesi içermeyen diş macunları üreten firma, AFT sorunu yaşayan kişilerce kullanılmaktadır. Doğal ve bitkisel özlerden elde edilen içerikleriyle insanların ilgisini çekmeyi başaran markanın, Aloa Vera ve Micro Silver ürünleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder