2017 TEOG soru ve cevapları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 27, 2017

2017 TEOG soru ve cevapları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2017 TEOG soru ve cevapları
Eba öğrenme ekranı! TEOG sınav soru ve cevapları! 2017 TEOG sınavı dün ve bugün gerçekleştiriliyor. Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sınavı bugün saat 12.00'da bitecek. TEOG soru ve cevapların da çok kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor. 2017 TEOG soru ve cevaplaları - Eba öğrenme ekranı ve TEOG sınavı saatleri haberimizde olacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için hem velilerin hem öğrencilerin büyük heyecanı var. TEOG ilk gün sınavları dün gerçekleştirildi. TEOG sınavı 2. gün sınavları bugün yapılacak. Bugün sınavın ardından TEOG soru ve cevapların açıklanması bekleniyor. MEB'den bu konuyla ilgili resmi açıklama geldi. TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG sınavı ikinci gün sınavları tam olarak saat kaçta başlayacak? İşte bu soruların tümünün cevabı haberimizde.

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?
Tüm sınavlara ait soru ve cevaplar "pdf" ortamında yazılı olarak da bugün saat 14.00'te yer alacak. Bu saatten sonra da sınavlara ait soru çözüm videoları, yapımlarının tamamlanmasının ardından yayınlanacak.

TEOG sınav soru ve cevapları için tıklayın
TEOG 2. dönem sınavı saat kaçta?

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavının mazereti 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplam 6 sınavın yapılacağı TEOG'da ilk gün, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavı yapılacak.


MEB açıkladı! TEOG sınav soru ve cevapları saat kaçta açıklanacak?
Ortak Sınavlar birinci gün oturumlarındaki dersler başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle:

09.00 Türkçe 20 soru 40 dakika
10.10 Matematik 20 soru 40 dakika
11.20 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru 40 dakika

Ortak Sınavlar ikincci gün oturumundaki dersler, başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle:

09.00 Fen Bilimleri 20 soru 40 dakika
10.10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 20 soru 40 dakika
11.20 Yabancı dil 20 soru 40 dakika

TEOG Soru ve cevapları videolu yayınlanacak
Soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanacak.

Sorulara ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların ve sonuçların (E-okul sistemi)" adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasındaki sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

TEOG mazeret sınavları ne zaman?
Mazeret sınavları ise 20-21 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.
Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

TEOG nedir?
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

TEOG SINAVINA GİRME ŞARTLARI!
2.1. Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları
2016–2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.
2.2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları
Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve açık öğretim ortaokulunun
8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.
2.3. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara

TEOG Sonuçları Öğren MEB e Okul VBS 1. Dönem 2016 2017 Belli Oldu
Teog sonuçları MEB bugün (3 Ocak 2017) açıklanıyor. TEOG sınav sonuçları puanları e okul veli bilgilendirme sistemi ve MEB üzerinden açıklanıyor. 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapılan 1.TEOG sınavında öğrenciler birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İkinci gün Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil den sorumluydular. TEOG Sınav Puanları 2016 TEOG sonuçları rehber sayfamız sürekli güncellenmektedir.

TEOG Sonuçları TEOG Sınav Puanları bu sayfada. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG Puanları e Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde BUGÜN açıklanacak.

Öğrenciler TEOG sınav puanlarını e okul ile eş zamanlı olarak sayfamızdan da öğreneceklerdir, TEOG sonuçları sorgu ekranı, EBA, adreslerinden öğrenecek. Şimdi TEOG sınav sonuçları belli oluyor.

TEOG Sonuçları e Okul Giriş İçin Tıkla

>> TEOG Puan Hesaplama Sayfası İçin Tıkla <<

TEOG Lise Taban Puanları İçin Tıklayınız

Ortaokulların 8’inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden, iki yazılısı olan derslerin birincisi, üç yazılısı olan derslerin ikincisi olmak üzere, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce her dönem ortak sınavlar yapılıyor.

Ortak sınavların yapılacağı derslerin yazılı konularında, her ders için o öğretim yılının programlarına bağlı kalınarak hazırlanan ve Bakanlığımız tarafından ilan edilen öğretim programlarında belirtilen kazanımlar esas alınacaktır. Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir. Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır.

Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG Sonuçları Öğrenmek İçin Tıkla
2016 2017 TEOG Sınav Sonuçları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder