17 Nisan’da okullar tatil - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 07, 2017

17 Nisan’da okullar tatil

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
17 Nisan’da okullar tatil
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan referandumu nedeniyle 17 Nisan’da okulları tatil etme kararı aldıklarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı: 17 Nisan’da okullar tatil. Sivas’ın Zara ilçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, referandum nedeniyle 17 Nisan’da okulların tatil edildiğini belirterek, "16 Nisan’da halk oylamasını yapıyoruz. 16 Nisan’da yapacağımız sandık kurullarında birçok öğretmenimiz görev almakta. Sayımların sağlıklı olabilmesi,yapılacak itirazların sağlıklı bir şekilde neticelenebilmesi okullarımızın düzeninin sağlanabilmesi ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için Başbakanımızın talimatı üzerine 17 Nisan’ı tatil etme kararı aldık" dedi.

17 Nisan pazartesi günü okullar tatil mi? MEB resmi açıklaması
16 Nisan pazar günü Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandum sonrası 17 Nisan pazartesi günü ilk okullar, orta okullar, liseler ve üniversiteler kesin tatil mi? Milli eğitim bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı.

17 Nisan pazartesi günü okullar tatil mi? MEB resmi açıklaması
17 Nisan pazartesi günü okullar neden tatil olacak? MEB konu ile ilgili resmi açıklamayı yaptı. İşte 17 Nisan tatili ile ilgili son dakika gelişmeler

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "16 Nisan'da halk oylamasını yapıyoruz, sandık kurullarında birçok öğretmenimiz görev almakta. Sayımların sağlıklı olabilmesi için, yapılacak itirazların da yine sağlıklı şekilde neticelenebilmesi için, aynı zamanda okullarımızda düzenin sağlanması ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için Başbakan'ımızın talimatıyla 17 Nisan'ı tatil etme kararı aldık" şeklinde açıklama yaptı.

Peki 17 Nisan pazartesi günü sınavı olanlar ne yapacak?
MEB tarafından 16 Nisan seçimleri olması nedeniyle 17 Nisan pazartesi günü okullar tatil edildi. Bu tarihte sınavı olan öğrenciler 18 nisan salı günü sınavlarına girebilecekler.17 Nisan 2017 Resmi Tatil Mi? 17 Nisan 2017 Pazartesi günü referandum sebebi ile resmi tatil mi? Okullar, hastaneler, bankalar, PTT, dershaneler, kamu kuruluşları açık mı? Öğretmenlere, memurlara tatil mi? 17 Nisan tatil mi konusunda resmi açıklama ve son dakika gelişmeleri haberimiz devamındadır.

17 Nisan 2017 resmi tatil mi?
17 Nisan Pazartesi Resmi Tatil Mi?
Ülkemiz önemli bir seçim sürecinin eşiğinde. 16 Nisan 2017 tarihinde anayasa değişikliği için referandum yapılacak. Bu referandum sonucunda anayasanın değiştirilip değiştirilmeyeceği belirlenecek. Bu yüzden şimdiden hummalı bir çalışma başlatılmış olup, seçimler için tüm hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların akıllarındaki sorulardan bir tanesi ise seçimin ertesi günü yani 17 Nisan 2017 Pazartesi gününün resmi tatil olup olmadığı. Peki, 17 Nisan 2017 resmi tatil mi? Okullar, bankalar, hastaneler, dershaneler, PTT açık mı?

17 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Mi? Okullar Açık Mı?
Seçimlerde oy kullanma işlemleri genel itibariyle okullarda gerçekleştirilmektedir. Sandıklar buralarda kurulmakta ve oy sayımları neredeyse gece yarılarına hatta bazı yerlerde aksaklıklar sebebi ile sabaha kadar sürebilmektedir. Bu durumda da, seçimden sonra okulların tekrar eğitim ve öğretim yapmaya elverişli ya da başka bir deyişle hazırla hale gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bunun akabinde de okulların tatil ilan edilip edilmeyeceği ise akıllardaki diğer bir soru işareti. Peki önceki seçimlerde nasıl bir süreç yaşadık?


17 Nisan 2017 Pazartesi gününü resmi tatil olup olmadığı henüz açıklanmadı, ancak geçtiğimiz seçimlerde okulların tekrar eğitime hazır hale getirilmesi için seçimin ertesi günü tatil ilan edildi. Henüz resmi açıklama bulunmasa da büyük ihtimalle 17 Nisan Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm özel veya kamu okulları tatil olacak, öğretmenler idari izinli sayılacaklar. Bu konudaki kamuoyu açıklamasının ise en yakın zamanda yapılması bekleniyor.

17 Nisan 2017 Kamu Kuruluşları, Devlet Daireleri Açık Mı?
Her ne kadar okullara tatil olsa da bundan önceki seçimlerde kamu çalışanlarına, memurlara seçim tatili yapılmadı. Kamu kurum ve kuruluşları seçimin ertesi günü olan 17 Nisan tarihinde açık olacaklar ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam edecekler.

17 Nisan 2017 Bankalar Açık Mı?
Kamu bünyesinde bulunan veya özel sektörde bulunan bankalar da Pazartesi günü vatandaşların finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, mesai saatleri içerisinde açık olacaklar.

17 Nisan 2017 PTT Açık Mı?
Yine yazımızda belirttiğimiz üzere kamu iştirakleri Pazartesi günü açık olacaklar. PTT de çalışmalarına devam edecek olan ve tatil yapmayacak olan kuruluşlardan bir tanesi.

17 Nisan 2017 Pazartesi günü resmi tatil mi, referandum tatili var mı konusunda detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder