Terrier cinsi köpek ve özellikleri! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2017

Terrier cinsi köpek ve özellikleri!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Terrier cinsi köpek ve özellikleri!
Terrier köpek cinslerinin özellikleri nelerdir? Bakımlarının nasıl yapılması gerekir?
Köpekler doğdukları andan itibaren insanlara karşı sevgi duyarlar. Bu şekilde dünyaya gelen tek hayvan türü köpektir.

Bu nedenle siz köpeklere yakınlık göstermeseniz de onlar sizi çoktan benimsemiştir. Yeni aldığınız köpeğiniz sahibi olduğunuzu hissettiği andan itibaren kokunuzu benimsemiştir. Bulunduğu mekanlarda özellikle sizin eşyalarınızın üzerine uyumayı tercih eder. Sizin kokunuz onu rahatlatır. Annesinden yeni ayrılmış olan köpek sahibini en yakın dostu olarak görmektedir. Köpeklere davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz taktirde sizin sadık dostunuz olmamaları için hiç bir neden kalmayacaktır.

İnsanlarla çok iyi dostur köpekler. Dostluklarının yanında, insanlar onları pek çok amaç için kullanmaktadır. Koku alma duyuları çok gelişmiştir ve kokuları insanlardan binlerce kat daha iyi algılayıp ayırt edebilirler. Bu yetileri sayesinde kayıp insanları bulabilirler. Polis köpekleri aldıkları özel eğitim sayesinde tehlikeli maddeleri bulabilir. Gene eğitimli köpekler, sakat veya kör kişilerin en iyi dostu ve yardımcısı olabilir.

Aynı insanlar gibi, köpeklerde eğitim alabilir ve becerilerini geliştirebilir. Bu eğitimlerin en zoru K9′dur. K9 köpekleri zor bulunur ve çok pahalıdır.

İnsanlarla binlerce yıldır beraber yaşayan köpeklerin en faydalı oldukları konu herhalde çobanlara yaptıkları yardım ve korumadır. Soğuk iklime sahip bölgelerde köpekler, insanlara kızakları çekerek yardımcı olur. Bu tür soğuk iklim köpekleri bir günde 150 km yol katedebilir.

Terrier köpekleri, görüntü itibariyle sevilen bir ırktır. Ama huyları görüntüleri kadar pek güzel değildir. Bu ırk, 1800’lü yıllarda İngiltere’de fare istilası sonucu üretilmiştir. Hala da fare yakalama güdüleri devam etmektedir ve bu konuda oldukça ustadırlar. Küçük ve sevimli olduklarından dolayı çok tercih edilmektedir. Bunun yanında çocuklarla uyumları iyidir. Ama sadece kendi seçtikleri ve sevdikleri çocuklar ile diyalogları bu şekildedir. Tam tersi şekilde agresifleşebilirler. Bu nedenle çocukları yaklaştırırken dikkatli olmanız gerekir.

Yumuşak ve uzun kürkün günlük fırçalanması büyük önem taşır. Gözler ve ağız çevresi de lekelenmeye karşı her gün temizlenmelidir. Düzenli olarak kuru şampuanlama ile yıkanabilir.

Kulaklar temiz tutulmalı ve düzenli olarak içeride uzayan tüyler kısaltılmalıdır. Diş terrierbakımları da önemlidir. Çünkü; ileri yaşlarında erken diş dökülmeleri veya dişte oluşan hastalıkları da gözlemlemelisiniz. Bu nedenle hekim tavsiyeleri bu konuda önemlidir.

Başlarının üzerindeki tüyler genellikle bir toka ile toplanır. Bazı köpek sahipleri tüyleri kısa keserek bakımını kolaylaştırır. Terrier köpek, neredeyse hiç tüy dökmez. Bu da alerjik kişilere uygun bir seçenektir. Dışarıda oynamaya bayılır; ancak su birikintilerini sevdiğinden eve gelince banyo şart olabilir. Emek ve ilgi isteyen bir ırktır. Gerekenler yapıldığı takdirde mutlu bir şekilde yaşayabileceğiniz bir ırktır.

Terrier köpeklerini, hareketli hayatı sevenler tercih etmelidir. Çünkü; Eğitim verirken asabi olmalarını ve hareketliliklerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Çok fazla baskıya gelemezler. Çok fazla üzerilerine gidildiğinde olumlu sonuç alınamayacak ırklardır. Bu nedenle sevgiyle yaklaşmanız gerekir ve onları çok fazla sıkmamak gerekir.


Onların hem enerjilerini atması gerekir hem de dediğim dedik olduklarından dolayı inatlaşmamak gerekir. Doğru sevgi alışverişi yapabildiğiniz takdirde dediklerinizi çok rahat anlayabilecek çok zeki bir ırktır. Her gün sürekli olarak enerjilerini atmaları gerekmektedir. Bunun için beraber oyun oynayabilir, bahçede serbestçe koşturulabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder