Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Yerleri Açıklandı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 27, 2017

Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Yerleri Açıklandı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Yerleri Açıklandı 
Öğretmen adayları sözleşmeli öğretmen atama başvurusu açıklanma tarihini merakla bekliyor. MEB takvimine göre sözleşmeli öğretmen sözlü sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları mülakatları nasıl yapılacak? İşte 20 bin öğretmenin atanmasıyla ilgili MEB takvimine göre tüm ayrıntılar... Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Mülakat Yerleri Açıklanıyor MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında mülakat yerlerini bugün açıklayacak. 

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında mülakat yerlerini bugün açıklayacak.. Sözleşmeli öğretmen atamaları mülakat yerleri bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün sayfasından ilan edilecek. Mülakata alınacak adaylar için sözlü mülakatlar Nisan ayının ilk haftasından itibaren başlıyor. ÖABT branşları için ise sözlü mülakatlar Nisan ayının son haftası ile Mayıs ayının ilk haftasında tamamlanacak Sözlü sınav yerlerinin açıklanmasını bekleyen öğretmen adayları MEBBİS giriş ile mülakat yani sözlü sınav yerlerinin ve tarihlerinin nasıl öğrenileceğini merak ediyor. Haberimizde MEBBİS giriş ile mülakat yeri öğrenme bilgilerine sizler için yer verdik. MEB atama takvimine göre, mülakat yer ve tarihleri bugün (27 Mart 2017) açıklanacak. 

Aşağıdaki linkten MEB son dakika duyurularına bakabilirsiniz. Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayında atamasını yapacağı 20 bin 127 öğretmen ataması için ön başvuruları geçtiğimiz hafta almıştı. İlkatama ekranından alınan ön başvurular sonrasında öğretmen atama takvimine göre mülakat yerleri ve tarihleri bugün açıklanacak. Mülakat yerleri açıklandığı an siz öğretmen adayları okurlarımız için duyuracağız. MEB, yaklaşık 130 bin ön başvuru içerisinden 60 binden fazla öğretmeni mülakata çağıracak. Mülakat yerleri, saatleri ve diğer bilgileri bakanlık bugün, gün içerisinde açıklayacak. Mülakat yerlerinin ön başvuruda adayların seçtikleri 1. sıradaki iller olması bekleniyor. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI MÜLAKAT YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

Öğretmen adayları sözleşmeli öğretmen atama başvurusu açıklanma tarihini merakla bekliyor. MEB takvimine göre sözleşmeli öğretmen sözlü sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları mülakatları nasıl yapılacak? 20 bin kişilik sözleşmeli öğretman atama takvimini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 20 bin sözleşmeli öğretmen Haziran ayında atanacak ve öğretmenler Eylül ayında okullarında göreve başlayacak. MEB, 20 bin kişilik sözleşmeli öğretmen için 60 bin adayı mülakata çağıracak. Sözleşmeli öğretmen mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatilinde oryantasyon eğitimini ardından ise görev yerlerine gönderileceklerini söyledi. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının büyük çoğunluğu ise Doğu ve Güneydoğu illerine yapılacak.Atanan öğretmenler 6 yıl boyunca ise tayin isteyemeyecek.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? Sözlü mülakat yerleri hakkında açıklama yapıldı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? Sözlü mülakat yerleri hakkında açıklama yapıldı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin ne zaman açıklanacağı binlerce öğretmen adayı tarafından oldukça merak konusu olmuş durumda. Milli Eğitim Bakanlığınca, geçen yıl içerisinde sözleşmeli öğretmenlik için yapılan sözlü sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 ek atama yapılacağını belirtmişti. MEB'in yayınladığı takvime göre sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri bugün açıklanacaktı. Fakat beklenen duyuru henüz yapılmadı. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? Sözlü mülakat yerleri hakkında açıklama yapıldı mı? İşte detaylar.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak Sözlü mülakat yerleri hakkında açıklama yapıldı mı Sözleşmeli Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak 2017 Sözleşmeli öğretmen atamalarına başvuran yaklaşık 120 bin öğretmen “sözlü mülakat sınav yerleri” sonuçlarını beklemektedirler. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak 2017 

2017 yılında alınacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuruları geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Sözleşmeli öğretmen atamalarına başvuran yaklaşık 120 bin öğretmen “sözlü mülakat sınav yerleri” sonuçlarını beklemektedirler. Aldığımız bilgilere göre 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü mülakat yerleri sonuçlarının bugün saat 14.00’ten sonra açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında anlık olarak sitemiz üzerinden duyuru yapılacaktır. Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir. Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.


Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sözlü mülakata girmeye hak kazanan adaylar resmi adreslerinden mülakat yerlerini öğrenebilecek. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri için bekleyiş devam ediyor. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular bilindiği üzere 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında yapılmıştı. Başvuru sürecini tamamlayan adaylar şimdi büyük bir merakla mülakata girecekleri yerleri sorguluyor. MEB'in takvimine göre mülakat yerleri bugün açıklanacaktı ancak beklenen duyuru henüz gelmedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder