Bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 30, 2017

Bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak
El yazısı ile eğitim alanlar (Oğlum dahil olmak üzere. Halen ortaokulda yazı kargaşası yaşıyorlar. Okuma hızları olumsuz etkilendi) neler kaybetti? Madem değiştirecektiniz bu yıl 5 harfin yazılışını neden değiştirdiniz? Bütün kaynaklar bu yıl tamamen yenilendi. Her şey sil baştan... Neyse, eğitim üzerine söylenecek çok şey var da... Zararın neresinden dönülse kar diyelim...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop Ayancık ilçesinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda, bir öğretmenin sorusu üzerine, "Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak." açıklamasında bulundu. AA muhabirinin konuya ilişkin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, gelecek yıldan itibaren ilkokul birinci sınıflarda uygulamaya geçilecek metodun adı "dik temel harflerle ses temelli okuma yazma öğretimi" olacak.

İlkokul 3. sınıftan itibaren ise daha az ayrıntısı olan daha az eğimli, karmaşık olmayan ve çok daha sade bir el yazısı karakteri üzerinde de kaligrafi ve tipografi uzmanları çalışmalarını sürdürüyor.

MEB'den 'el yazısı' kararı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harflerin kullanılacağını açıkladı. 30 Mart 2017 Perşembe 19:48 Millî Eğitim Bakanlığı'nın sosyal medya sitesi Twitter'daki resmi hesabından, önümüzdeki öğretim yılına ilişkin bir yeniliğin getirildiğine dair açıklama geldi. 


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harflerin kullanılacağını açıkladı. Bakan Yılmaz'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder