YGS - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2017

YGS

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
YGS Konu Anlatımları
Sayfamızda YGS sınavına ait kaynaklar bir araya getirilmiştir. Bu Derslerin Konu Özetlerini, Konu Anlatımlı Videolarını, Çözümlü Testlerini ve Çıkmış Sorularını bir arada bulabilirsiniz.

YGS Biyoloji
YGS Coğrafya
YGS Felsefe
YGS Fizik
YGS Geometri
YGS Kimya
YGS Matematik
YGS Tarih
YGS TÜRKÇE

YGS Nedir?
Üniversiteye girmek için gerekli olan aşamaların ilkine YGS yani Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı denir. YGS 4 temel bölümden oluşur ve üniversite maratonunda ter döken her aday bu bölümlerden sorumludur. Bu bölümler Türkçe, temel matematik, sosyal bilgiler ve fen bilimleri olmak üzere dörde ayrılır. Ayrıca her test türünün kombinlendiği 6 farklı puan türü ve toplam 160 soru bulunmakta. Adaylara 160 soru için 160 dakika yani tam 2 saat 40 dakika süre verilir. Buradaki kilit nokta soru başına düşen sürenin 1 dakika olması. Dolayısıyla hız, en önemli eleyicilerden biri olacak.

YGS uygulamaya 2010 yılında getirilmiştir. Böylece üniversiteye giriş aşamalı hale gelmiştir. Daha önce ÖSS ile üniversitelere giriş yapılıyordu. YGS’de 6 tane puan türü olması 6 tane YGS olduğu anlamına gelmiyor. Siz 1 tane YGS’ye giriyorsunuz ve her dersten yaptığınız net sayısı ile farklı puan türlerinden puanlarınız hesaplanıyor. Sınavda yapılan yanlış sorular maalesef doğruları da etkiliyor. Yaptığınız 4 yanlış soru, 1 doğrunuzu götürüyor ve yaptığınız net buna göre hesaplanıyor.

YGS Barajları
YGS’nin en önemli olaylarından biride 2 adet barajının olması. Bunlardan ilki 150 puan barajı, ikincisi 180 puan barajı. -150 puan barajı 2015 yılının sonuna kadar 140 puandı fakat YÖK aldığı bir kararla bu barajı 150’ye yükseltti.- YGS’ye girip 6 tane puan türünün herhangi birinden 150 puan ve üzeri puan aldığınız zaman üniversitelerin iki yıllık eğitim veren ön lisans bölümlerine ve açık öğretim bölümlerine giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca 150 puan barajını geçen adaylar üniversitelerin özel yetenek gerektiren bölümlerinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarına da girmeye hak kazanıyor. Kaba bir hesaplama ile YGS’de 150 puan barajını geçebilmek için 4 testin her birinden en az 5’er net çıkartıp toplam 20 net yapılması gerekmekte.

İkinci aşama olan -hatta belki de en önemli aşama olan- 180 barajını geçen adaylar ise üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerine girmek için gerekli olan LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavına girmeye hak kazanıyorlar. Yine kaba bir hesapla her testten 8 net olmak üzere toplam 32 net ile 180 barajını geçebilir ve LYS’ye girmeye hak kazanabilirsiniz.

YGS, YGS Ders Notları, YGS Dersler, YGS Konu Anlatımı Vdeolar, YGS Konuları, YGS Sınavı Dersler, YGS Sınavına Hazırlık


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder