TEOG - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2017

TEOG

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
TEOG Konu Anlatımı
Bu sayfamızda TEOG Sınavına hazırlanan öğrenci arkadaşlarımız için TEOG dersleri olan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler, İngilizce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerini ve size katkı sağlayacak birçok kaynağı bir araya getirdik.

TEOG Matematik
TEOG İngilizce
TEOG Fen ve Teknoloji
TEOG İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

TEOG Sınavı Nedir?
TEOG sınavı tam karşılığı ile Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde yaptığı ortak yazılı sınavı. Altı ayrı dersten 1. Ve 2. Dönem olmak üzere iki aşamalı olarak uygulanıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve İngilizce dersleri için 2. sınavlar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi dersleri için 1. sınavlar ortak yapılıyor. İki gün gerçekleşen sınavlarda öğrencilere her ders için 40 dakika süre veriliyor ve 20 çoktan seçmeli soru soruluyor.

• Yine diğer sınav sistemlerinden farklı olarak 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Öğrenci yaptığı her doğru soru için 5 puan alıyor. Ve toplam puanı yazılı notu olarak e-okul sistemine bakanlıkça işleniyor. Örneğin; öğrenci Türkçe dersinden 17 doğru 3 yanlış yapmışsa bunun karşılığı 85 puan olarak e-okula işleniyor. Yaptığı yanlışların puanına etkisi olmuyor.

• Yerleştirme puanı da farklı hesaplanıyor. İlk önce öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının ağırlıklı ortalaması alınıyor. Daha sonra da 5-6-7-8. sınıf yıl sonu not ortalamalarının ağırlıklı ortalaması alınıyor. (Önemli Not: 2014-2015 ve 2015-2016 için 6-7-8. Sınıf yıl sonu not ortalamaları hesaplanacak. Çünkü 4+4+4 sistemiyle beraber 5. sınıf yeni ortaokul oldu. Bu iki yılda mezun olacak öğrenciler 5. sınıfı ilkokul olarak okudular.)

• 1. TEOG ve 2. TEOG sınavlarından aldığın notun ortalaması %70 ve okul başarı puanının ortalaması % 30 etki ediyor. Bu ortalamalar alındıktan sonra öğrencinin yerleştirme puanı ortaya çıkıyor.

• TEOG sisteminde ileriki yıllarda bu yapılan ortak sınavlar sadece 8. Sınıfta değil, 5-6 ve 7. sınıflarda da yapılacak. Altı ders yerine de Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve İngilizce derslerinden sınav yapılacak.

• Bu sınav sistemin getirdiği en büyük değişiklik de bu. Öğrenciler istedikleri liseye girmek için sadece girdikleri sınavlardan değil ortaokul hayatları boyunca gördükleri tüm derslerden sorumlu olacak ve değerlendirilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder