ALES - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2017

ALES

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
ALES Dersleri 
Bu sayfamızda ALES okuyan öğrenci arkadaşlarımız iiçn ALES Sözel Yetenek, ALES Sayısal Yetenek derslerinin ders notlarını, konu anlatımı videoları ve size katkı sağlayacak birçok kaynağı bir araya getirdik. Derslerimizin içinde konu anlatımları, ders notları, konu özetleri ve konu anlatımlı videoları bulabilirsiniz.

ALES Sözel Yetenek
ALES Sayısal Yetenek

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) lisansüstü eğitim başvurularında ve öğretim üyesi dışındaki akademik personel kadrolarına başvurularda gerekli olan bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenir. Öğretim üyesi dışındaki akademik kadrolara(araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman gibi) yapılan alımlarda ALES puanı şartı aranır. Lisans eğitiminin ardından tezli yüksek lisans eğitimine başlanmak istendiğinde ALES puanı gerekmektedir, tezsiz yüksek lisans eğitiminde ALES puanı gerekmemektedir.

ALES İçeriği Nedir? Nasıl Bir Sınavdır?
ALES sınavı genel anlamda KPSS’nin aksine bilgi ağırlıklı olmayan, analitik düşünmeyi gerektiren bir sınavdır. Soruların bilgi ağırlıklı olmaması birçoğuna kolay gelebileceği gibi ALES denemesi çözülmeden, soru türleri görülmeden girildiğinde zor gelebilmektedir. Sözel 1 ve Sözel 2 kısımlarında sözel mantık soruları, Sayısal 1 ve Sayısal 2 kısımalarında sayısal mantık soruları bulunmaktadır. Bu mantık soruları ilk bakışta zor gibi görünse de hazırlık yapılarak, tablo çizme mantığına alışıldığında büyük ölçüde kolaylaşmaktadır.


ALES sözel bölüm mezunlarının özellikle mantık soruları ve Sayısal 1 bölümü için özel hazırlık yapmaları gerekmektedir. ALES, eşit ağırlık ve sayısal bölüm mezunları temel matematik konularına hakim olanlar için zamanı iyi kullanabilmeleri durumunda gayet başarılı bir sınav geçireceklerdir, Sözel 1 kısımında ise sözel mantık sorularına her bölüm mezunu için hazırlık gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder