Alan Değişikliği 2017 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 27, 2017

Alan Değişikliği 2017

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Alan Değişikliği 2017
Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği 2017
Diplomaya dayalı alan değişikliği uzun zamandır yapılmıyor. Öğretmenlerin diplomalarında bulunan yan dalı kullanabilmesine olanak sağlayan diplomaya dayalı alan değişikliği için 2017 yılının başında beklentiler artmıştı. Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmasa da diplomaya dayalı alan değişikliğinin yapılabileceği tartışılıyor. Alan değişikliği öğretmenin diplomasında yer alan farklı branşa geçişini sağlamaktadır. Daha önceki yıllarda yapılan alan değişikliği

Diplomaya dayalı alan değişikliği uzun zamandır yapılmıyor. Öğretmenlerin diplomalarında bulunan yan dalı kullanabilmesine olanak sağlayan diplomaya dayalı alan değişikliği için 2017 yılının başında beklentiler artmıştı. Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmasa da diplomaya dayalı alan değişikliğinin yapılabileceği tartışılıyor. Alan değişikliği öğretmenin hem kendi branşına hem de diplomasında yer alan farklı branşa geçişini sağlamaktadır. Daha önceki yıllarda yapılan alan değişikliği tekrar gündeme geldi, peki yapılacak mı?

2017 yılı içerisinde alan değişikliği yapılıp yapılmayacağına ilişkin belirsizlik devam ediyor. 3 yıldır yapılmayan alan değişikliğinin yapılmasını bekleyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığının alan değişikliği kılavuzunu yayınlamasını bekliyor. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde alan değişikliği olmasına rağmen 3 yıldır alan değişikliği yapılmamaktadır. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Kamu-Sen genel başkanı İsmail Koncuk alan değişikliği çalışmalarında sona yaklaşıldı demesine rağmen MEB'den alan değişikliği ile ilgili bir açıklama gelmedi.


Her türlü atama yılda 2 kez yapılırken alan değişikliğinin 3 yıldır yapılmaması ikinci üniversite bitiren, alanı dışında çalışan ve alanı birden fazla alana kaynaklık eden öğretmenleri mağdur etmektedir. Alan değişikliği kılavuzunun bir an önce yayınlanarak yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yapılmasını istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder