Terlemeye Karşı Hangi Ürünler Kullanılmalıdır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 20, 2017

Terlemeye Karşı Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Terlemeye Karşı Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?
Ter vücudumuzdan salgılanan tuz ve su bileşiğidir.Vücudun ısısını ayarlamak ve vücudu olağan ısısında tutmak için terlemek gerekir. Tere karşı kullanılan ürünler iki gruba ayrılır. Bunlar deodorantlar ve antiperspirantlardır. Deodorantların terlemeyi azaltmaz sadece ter kokusunu önler. Antiperspirantlar ise gözenekleri tıkar ve terin deri dışına çıkmasını engeller. Bir nevi tampon görevini yapar.

Deodorant seçerken kullancağımız deodantların sağlığa uygun olması, gerekli sağlık testlerinden geçmesi ve c.e belgesine sahip olması gerekir. Bu deodorantın avrupa standartlarına uygun olduğunu gösterir. Ayrıca deodorant alırken daha bilinen markalar tercih edilmelidir. Deodorantların içinde bulunan bazı alerjik maddeler aşırı hassas ciltli bölgelerde kaşıntı yada küçük sivilcenmelere neden olabilir. Bu durumda kullanılan ürünün değiştirilmesi bunun yerine pudra kullanılması gerekir.

Antiperspirantlar ise; ter bezlerinden ter oluşumunu azaltmasını ve vücut yüzeyine çıkmasını engellerler. Vücut için herhangi bir zararı yoktur. Terlemeye karşı kullanılan ürünlerin içinde anti bakteriyel maddeler ve koku bulunur. Birçok deodorantın içinde alkol bulunur. Kimi insanlara alkol ciltte tahriş yapar. Bu kişiler alkolsüz deodorant tercih etmelidirler.

Ayrıca, doğal ürünlerlede yapabileceğimiz hoş kokularlada terin kokmasını önleyebiliriz. Papatya yağı, gül suyu, ve çeşitli güzel kokulu bitkilerin yağlarıylada yapacağımız karışımı cildimize uygulayabiliriz.


Eğer tüm bunları kullanıp hala terle başa çıkamıyorsanız lokal tedavi görerek iyontoforez işleminden geçmeniz gerekir. Ayrıca botokslada terlemeyi 1 yıl gibi bir süreylede erteleyebiliriz. En son yöntem olarakta cerrahi müdahaleyle ameliyat olarakta terlemeyi önleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder