Öğretmenlere verilecek olan performans notu, hizmet puanınıda etkileyecek - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2016

Öğretmenlere verilecek olan performans notu, hizmet puanınıda etkileyecek

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Öğretmenlere verilecek olan performans notu, hizmet puanınıda etkileyecek MEB'in Yeni Uygulamasına Göre Öğretmenlere Verilecek Performans Notu, Hizmet Puanını da Etkileyecek Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenin performansını değerlendirmek için çoklu veri kaynağından görüş alınacak. İlk etapta bu veri kaynakları 'okul müdürü', 'müdür yardımcısı', 'müfettiş', 'okuldaki diğer çalışanlar', 'zümre öğretmenleri', 'öz değerlendirme', 'öğrenci' ve 'veli' değerlendirmesi olarak belirlendi. Bu değerlendirmeler, güvenilirlik testleri sahada yapılmış ölçekler dahilinde yapılacak. Oluşan performans notu nerelerde kullanılacak ve etkisi nasıl olacak?

Performans değerlendirmesi sonucunda elde edilen puanların, öğretmenlerin ilgili terfi, kariyer gelişimi ve kariyer planlaması ile hizmet puanı hesaplanmasında da kullanılacak. Performans değerlendirme sonuçları, öğretmenlere baş öğretmenlik ve uzman öğretmenlik gibi unvanların verilmesinde de bir kriter olarak değerlendirilebilecek. Bir öğretmenimiz başöğretmen veya uzman öğretmen unvanı alsa bile süreç içerisinde her yıl bu performans puanları yenilenecek. Gelişim çizgisi doğrultusunda bu unvanlar belirli bir süreliğine verilecek.

MEB'in Yeni Uygulamasına Göre Öğretmenlere Verilecek Performans Notu, Hizmet Puanını da Etkileyecek Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenin performansını değerlendirmek için çoklu veri kaynağından görüş alınacak. İlk etapta bu veri kaynakları 'okul müdürü', 'müdür yardımcısı', 'müfettiş', 'okuldaki diğer çalışanlar', 'zümre öğretmenleri', 'öz değerlendirme', 'öğrenci' ve 'veli' değerlendirmesi olarak belirlendi. Bu değerlendirmeler, güvenilirlik testleri sahada yapılmış ölçekler dahilinde yapılacak. Oluşan performans notu nerelerde kullanılacak ve etkisi nasıl olacak?

Performans değerlendirmesi sonucunda elde edilen puanların, öğretmenlerin ilgili terfi, kariyer gelişimi ve kariyer planlaması ile hizmet puanı hesaplanmasında da kullanılacak.


Performans değerlendirme sonuçları, öğretmenlere baş öğretmenlik ve uzman öğretmenlik gibi unvanların verilmesinde de bir kriter olarak değerlendirilebilecek. Bir öğretmenimiz başöğretmen veya uzman öğretmen unvanı alsa bile süreç içerisinde her yıl bu performans puanları yenilenecek. Gelişim çizgisi doğrultusunda bu unvanlar belirli bir süreliğine verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder