3. Sınıf Fen Bilimleri Bilinçli Tüketici Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 30, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Bilinçli Tüketici Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Bilinçli Tüketici Konu Anlatımı
CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ
Yaşamımızı devam ettirebilmek için çeşitli ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için çeşitli kaynaklardan yararlanırız. Örneğin soğuk ve karlı havalarda çizme giymek bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacımızı karşılamazsak hasta oluruz. Çizme ihtiyacımızı karşılayabilmek için paraya ihtiyacımız vardır. Para, sınırlı bir kaynaktır ve tutumlu kullanılmazsa tükenir.

Su Tasarrufu
Evlerimizde kullandığımız elektrik, su ve doğal gaz ihtiyaçlarımızı karşıladığımız birer kaynaktır. Aydınlatma ve elektrikli aletler için elektrik, temizlik için su, ısınma için doğal gaz kaynak olarak kullanılır. Bu kaynaklar sınırlıdır. Tasarruflu kullanılmadığı zaman tükenir. Tasarruflu kullanmak için, gereksiz yanan lambaları söndürmeli, suyu boş yere akıtmamalıyız.

Elektrik ve Su Tasarrufu Yapma
Sınıf ve okul eşyalarımız da ihtiyaçlarımızı karşıladığımız sınırlı kaynaklardandır. Bunlara zarar vermemeliyiz. Okulumuzdaki ya da evimizdeki sabun, peçete, kolonya gibi malzemeleri ihtiyacımız kadar kullanmalı boşa harcamamalıyız.

Enerji Tasarrufu
Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Fen Bilimleri Işık Nasıl Yayılır? Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu, Fen Bilimleri Ders Notları ve Fen Bilimleri Konu Anlatımı hakkında bilgiler verilmektedir.


3 sınıf bilinçli tüketici konu anlatımı Bilinçli tüketici 3 sınıf 3 sınıf kaynakların tutumlu kullanılması konu anlatımı bilinçli tüketici fen bilimleri 5 sınıf bilinçli tüketici kulübü bilinçli tüketici kulübü yıllık çalışma planı 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları Bilinçli Tüketici Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevre Kirliliği Enerji Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder