4. Sınıf Fen Bilimleri Destek ve Hareket Sistemi Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

4. Sınıf Fen Bilimleri Destek ve Hareket Sistemi Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
4. Sınıf Fen Bilimleri Destek ve Hareket Sistemi Konu Anlatımı
4. Fen Bilimleri Dersi Vücudumuzdaki Sistemler Ünitesi Destek ve Hareket Sistemi konu anlatımını sitemizden okuyabileceğiniz gibi aşağıdan indirerek de kullanabilirsiniz.
DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ
İskelet
İskelet, vücudumuzun şekil almasını, hareket etmesini ve dik durmasını sağlar. İskelet; kemik ve eklemlerden oluşmaktadır. İskelet Canlıların iskeletlerinin görünümleri farklı olsa da hepsi kemik ve eklem adını verdiğimiz yapılardan oluşmaktadır.

Kemikler
İskeletin vücuda destek vermesi ve vücudu dik tutabilmesini sağlayan sert yapılara kemik denir. İskeleti oluşturan kemikler sert yapıdadır. Kemiklerin bu özelliği sayesinde iskeletimiz vücudumuzu dik tutabilir. Yetişkin bir insanın vücudunda yaklaşık olarak 206 kemik bulunur. Kemiklerimiz; kafatası, omurga, göğüs kafesi, kol-bacaklar olmak üzere 4 kısımda incelenir.

Kemik Çeşitleri
Kemiklerimiz çok sert yapıdadır ancak çeşitli darbeler sonucu kırılabilir.

Kaslar
Kemikler tek başına vücudumuzu hareket ettiremez. Hareket edebilmek için kemiklerimizin etrafını saran ve kemiklerimizi dış etkilerden koruyan yapılara kas denir. Kaslarımız kasılıp gevşeyerek hareket etmeyi sağlar. Gözlerimizi kırpmayı, parmaklarımızı hareket ettirmeyi, yürümeyi kaslarımızla gerçekleştiririz.

Eklemler
Kemiklerimizin birbirine bağlandığı ve bükülebildiği yerlere eklem denir. Boynumuzu çevirme, kollarımızı açıp-kapatma, dans etme, bileğimizi bükme gibi hareketleri eklemlerimiz sayesinde kolayca yapabiliriz.

İskelet ve Kas Sağlığı
Parkta salıncağa binebilmeyi, kaydıraktan kayabilmeyi, dans etmeyi, arkadaşımıza sarılmayı iskelet ve kaslarımız sayesinde yaparız. Bu yüzden iskelet ve kaslarımızın sağlığına dikkat etmeliyiz. İskelet ve kas sağlığımızı korumak için;

Vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerden, özellikle balık, süt, ve süt ürünlerinden yeterince tüketmeliyiz.

Ani ve vücudumuzu zorlayacak hareketlerden kaçınmalı ağır eşyalar taşımamalıyız.

Düzenli olarak spor yapmalıyız.

Yorulduğumuzda kaslarımızın dinlenmesi için düzenli uyumalıyız.

Kemik gelişimimiz için güneşin faydalı ışınlarından yararlanmak amacıyla uygun saatlerde güneşlenmeliyiz.

Çantamızı taşırken iki omuza birden askıları takılmalı, yürürken ve otururken dik durmalıyız. Yerden bir cisim alırken belimizi bükmemeliyiz.


4 sınıf destek ve hareket sistemi konu anlatımı destek ve hareket 4 sınıf konu anlatımı 4 sınıf destek ve hareket sistemi destek ve hareket sistemi 4 sınıf fen bilgisi destek ve hareket 4 sınıf destek ve hareket 4 sınıf 4 sınıf fen iskelet konu anlatımı 4 sınıf fen bilimleri notlari 4 sınıf iskelet ve kas sistemi konu özeti 4 sınıf fen destek ve hareket 4 sınıf fen bilimleri destek ve hareket 4 sınıf iskelet ve kas sistemi konu anlatımı

4. Sınıf Destek ve Hareket Sistemi 4. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı Fen Bilimleri Ders Notu Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder