3. Sınıf Fen Bilimleri Varlıkların Hareket Özellikleri Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Varlıkların Hareket Özellikleri Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Varlıkların Hareket Özellikleri Konu Anlatımı
3. Fen Bilimleri Dersi Kuvveti Tanıyalım Ünitesi Varlıkların Hareket Özellikleri konu anlatımını sitemizden okuyabileceğiniz gibi aşağıdan indirerek de kullanabilirsiniz.
Varlıkların Hareket Özellikleri
Kuvveti Tanıyalım
İnsanlar, hayvanlar, bitkiler kısaca canlılar kendiliğinden hareket edebilirler. Hareket, tüm canlılar için ortak özelliktir. Koşmak, yürüyüş yapmak, zıplamak, dönmek insanlar ve hayvanların yaptığı hareketlerdir. Bitkiler ışığa doğru dönerek hareket ederler.

Hareketli Varlıklar
Çanta, sıra, masa, araba, oyuncak birer cansız varlıktır. Bu varlıklar kendi kendine hareket edemez. Bu varlıkların hareket edebilmesi için bir etki olması gerekir. Örneğin oyuncak arabayı hareket ettirmek için onu bizim ittirmemiz gerekir.

Hareketsiz Varlıklar
Çevremizdeki varlıkların farklı şekillerde hareket ettiğini görebiliriz.
Saatin içindeki akrep ve yelkovan dönme hareketi yapar.

Dönme Hareketi
Beşik, salıncak gibi cisimler sallanma hareketi yapar.

Sallanma Hareketi
Arabalar kırmızı ışığa yaklaşırken yavaşlama hareketi yaparken, yarış arabaları hızlı hareket ederek hızlanma hareketi yaparlar.

Yavaşlama Hareketi – Hızlanma Hareketi
Karşılıklı topa vuran iki kişi birbirlerinin attığı topa yön değiştirme hareketi yaptırırlar.

Yön Değiştirme Hareketi
Etrafımızdaki canlı ve cansız tüm varlıkları hareket eden ve hareket etmeyen varlıklar olarak iki gruba ayırabiliriz. Örneğin, sınıfımızdaki pano hareket etmeyen varlık iken sınıf duvarındaki saatin içinde bulunan akrep ve yelkovan hareke eden varlıktır.

Hareket Eden Varlıklar – Hareket Etmeyen Varlıklar
Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Soluk Alıp Verme Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 4. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı, 4. Sınıf Soluk Alıp Verme ve Fen Bilimleri Ders Notu hakkında bilgiler verilmektedir.


varlıkların hareket özellikleri hareketler ve özellikleri hareket eden varlıklar varlıkların hareket özellikleri 3 sınıf varlıkların hareket özellikleri nelerdir hareketli varlıklar hareket ve ozellikleri kendiliğinden hareket eden cisimler kendiliğinden hareket eden varlıklar hareket eden varlıklar nelerdir
3 sınıf varlıkların hareket özellikleri hareket eden varliklara ornek

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 3. Sınıf Kuvveti Tanıyalım 3. Sınıf Varlıkların Hareket Özellikleri Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder