3. Sınıf Fen Bilimleri Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma Konu Anlatımı
3. Fen Bilimleri Dersi Kuvveti Tanıyalım Ünitesi Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma konu anlatımını sitemizden okuyabileceğiniz gibi aşağıdan indirerek de kullanabilirsiniz.
Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma
Bir varlığın(canlı ve cansız), başka bir varlığa göre yer değiştirmesi hareket ettiği anlamına gelir. Canlı varlıklar (insanlar, hayvanlar ve bitkiler) kendiliğinden hareket edebilirken, cansız varlıklar kendiliğinden hareket edemez. Cansız varlıkların hareket edebilmeleri için onlara dışarıdan bir etki gereklidir. Varlıkları hareket ettirebilmek için gerekli olan etkiye kuvvet denir.

Bu kuvvet itme kuvveti ve çekme kuvvetidir. Örneğin yerdeki bir çantayı kaldırmak için çekme kuvveti uygularız. Sınıfımızdaki bir sırayı ise itme kuvveti uygulayarak hareket ettirebiliriz.
Çekme Kuvveti
İtme Kuvveti
İtme Kuvveti
Varlıklara uygulanan itme ve çekme kuvvetleri varlıkları değişik şekillerde etkiler.
Kuvvet, duran bir cismin hareket etmesini sağlayabilir.

Kuvvet Duran Cismi Hareket Ettirebilir
Hareket eden bir cisme hareket yönünün tersi yönde uygulanan kuvvet cismin yavaşlamasına, hatta durmasına sebep olur.

Kuvvet Cisimleri Durdurabilir
Cisimlerin hareket yönüne ters yönde uygulanan kuvvet, cismin yönünü değiştirebilir.

Kuvvet Cisimlerin Yönünü Değiştirebilir
Kuvvet uygulanan cisimler dönme hareketi yapabilir.

Kuvvet Cisimleri Döndürebilir
Kuvvet uygulanan cismin şekli değişebilir.

Kuvvet Cisimlerin Şeklini Değiştirebilir
Kuvvet faydalı olabildiği gibi bazen de tehlikeli durumlar ortaya çıkarabilir.

Kuvvetin Tehlikeli Olduğu Durumlar Vardır
Hareket halindeki cisimlere dokunmak, durdurmaya çalışmak ciddi şekilde kazalara sebep olabilir. Hareket halindeki bir arabanın önünden geçmek, koşan birini durdurmaya çalışmak, dönerek çalışan bir ev aletine (mikser gibi.) dokunmak bu kazalara örnek olarak verilebilir.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Varlıkların Hareket Özellikleri Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları, 3. Sınıf Kuvveti Tanıyalım ve 3. Sınıf Varlıkların Hareket Özellikleri hakkında bilgiler verilmektedir.


cisimleri hareket ettiren kuvvet nedir cisimleri hareket ettirme ve durdurma durdurma hareketine örnekler Hareket eden bir cismi durdurmak icin hangi kuvvet uygulanır disaridan bir etki olmadan kendiliginden hareket eden cisimler cisimleri hareket ettiren kuvvet itme ve çekme kuvvetine örnekler kuvvet hareket eden cismi hareket halindeki bir cismi durdurmaya çalışmanın yol açabileceği tehlikeler cisimleri hareket ettiren kuvvet ne kuvvetidir itme çekme kuvveti hareket eden cisimler

3. Sınıf Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 3. Sınıf Kuvveti Tanıyalım Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder