3. Sınıf Fen Bilimleri Dünya’nın Yapısı Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 27, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Dünya’nın Yapısı Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Dünya’nın Yapısı Konu Anlatımı
GEZEGENİMİZİ TANIYALIM DÜNYA’NIN YAPISI
Dünya yüzeyinde gözle görülebilen karalar, sular ve Dünya’mızı çevreleyen hava tabakası vardır. Dünya yüzeyinde insanların, bazı bitki ve hayvanların barındıkları, üzerinde yaşadıkları, besin elde ettikleri taş, kaya, toprak gibi maddelerden oluşan tabakaya kara tabakası adı verilir. Okyanuslar, göller, akarsular, yer altı suları ve buzulların oluşturduğu, bazı bitki ve hayvanların içerisinde yaşadığı, besin elde ettiği tabakaya ise su tabakası denir.

Dünya yüzeyinin dörtte üçü sularla, geri kalan dörtte biri ise karalarla kaplıdır. Dünya’mızı çepeçevre saran ve yaşamın vazgeçilmezi olan oksijeni de içerisinde bulunduran gaz tabakasına da hava tabakası adı verilir. Hava tabakası kara ve su tabakaları gibi gözle görülemez. Ancak varlığı hissedilir. Örneğin; üflediğimizde balonu şişiren, yelpaze sallandığında yüzümüzde hissettiğimiz madde havadır. Yağmur, rüzgar gibi hava olaylarının gerçekleştiği hava tabakasına atmosfer de denilmektedir.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilimleri İletken ve Yalıtkan Maddeler Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 6. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı, Elektriksel İletkenlik ve Fen Bilimleri Ders Notları hakkında bilgiler verilmektedir.


3 sınıf fen bilimleri konu özetleri 3 sinif fen bilgileri notlarim  3 sinif dünyanin yapisi 3 sinif fen bilimleri notlarim bebek arabasının hareket özelligi nasıl 3 sınıf fen bilimler konu özetleri süngerin niteleyici sert olmayan  3. Sınıf Fen Bilimleri Ders NotlarıAtmosferDünya'nın Yapısı


Fen Bilimleri Ders NotlarıFen Bilimleri Konu AnlatımıGezegenimizi TanıyalımHava TabakasıKara TabakasıSu Tabakası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder