Aleyna Tilki'ye Kötü Haber - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 01, 2016

Aleyna Tilki'ye Kötü Haber

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Aleyna Tilki'ye Kötü Haber 18 yaşından küçük olduğu için gece kulüplerinde sahneye çıkması İstanbul Valiliği’nce yasaklanan şarkıcının Stuttgart’ta vereceği konser iptal edildi. Aleyna Tilki, Almanya’da da yaş engeline takıldı. 18 yaşından küçük olduğu için gece kulüplerinde sahneye çıkması İstanbul Valiliği’nce yasaklanan şarkıcının Stuttgart’ta vereceği konser iptal edildi. Gece kulübünün yetkilileri, 6 ay önce anlaşma imzaladıkları Tilki’nin 16 yaşında olduğunu öğrenince programı iptal etti. Stuttgart’a gidip fotoğraf çektirip dönen şarkıcı, “Almanya’da yasal olduğu halde Türkiye’de söz verdiğim için burada sahneye çıkmadım.

Hayranlarımla buluşup fotoğraf çektirmeye geldim. 1 yıl 4 ay sonra sahnelerde görüşmek üzere” dedi. Sabah'ın haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, Tilki'nin bir çocuk olduğuna dikkat çekerek gece kulüplerinde sahneye çıkmasına tepki göstererek şunları söyledi: "18 yaşından küçük olan herkes bizim için çocuktur. Ruhsal ve psikolojik gelişimlerinin tamamlanması için bu yaş altındaki herkesin kötü alışkanlıklardan ve gelişimine olumsuz etki edecek ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Biz eğitim merkezlerimizin çevresinde dahi alkollü mekanlara geçit vermezken eğitim yaşındaki çocuklarımızı bu alışkanlıkların merkezlerine asla teslim edemeyiz." '18 yaşından küçükler çalışamaz' Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması Bakan Müezzinoğlu, İş Kanunu'na göre çocukların gece çalıştırılamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "4857 sayılı İş Kanunu'nun 69'uncu maddesine göre; gece dönemine rastlayan sürelerde 18 yaş altında çocuklar çalıştırılamaz. Gece döneminden kasıt 20.00 ile 06.00 olarak belirlenmiştir.

Ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 4'üncü kısmında içkili yerler tanımlanmıştır. 36'ncı maddede de bu yerler de çalışacak kişilerin 18 yaşından küçük olamayacağı zaten belirtilmiştir. Burada amaç, muhtemel zihinsel ve psikolojik travmaların önüne geçilmesidir." Aleyna Tilki'nin ailesine seslendi Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması "Yasa çocuklarımızı korumaya yöneliktir. Söz konusu bu duruma da bu sebeple hoşgörüyle yaklaşılamaz. Burada anneler ve babaların kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı korumaya çalışırken ailelerin desteği olmadan bunu başaramayız." 

Aleyna Tilki'nin avukatı açıklama yaptı Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması Aile, Çalışma ve İçişleri bakanlıkların devreye girmesiyle birlikte, 16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin vekili Avukat Abide Gülel Birsen; bundan sonra genç şarkıcının kanunlara uygun şekilde sahneye çıkacağını kamuoyuna açıkladı:


"Çıkış parçasının tanıtım ve promosyon çalışmaları esnasında, yetkililerin Aleyna Tilki'nin ailesini eksik bilgilendirmesi sonucunda birtakım yanlış uygulamalar yapılmıştır. Bu sebeple Aleyna'nın ailesi, yapımcısı ve ekibi zor durumda bırakılmıştır. Medyaya yansıyan olaylar karşısında Aleyna Tilki'nin çalışma ekibinde düzenlemeye gidilmiştir. Bunun sonucunda mevzuatımız titizlikle incelenmiş olup Aleyna Tilki'nin alkollü işletmelerde sahne almamasına, kanunen bildirilmiş saat ve yerlerde eğitim hayatını aksatmaması kaydıyla sanatını icra etmeye devam ettirmesine karar verilmiştir.

Basındaki birtakım iddiaların aksine, Aleyna Tilki olağan eğitim hayatına devam etmektedir. Eğitim hayatını aksatmamak kaydıyla, kanuni sınırlar içinde ve mevzuatımızın izin verdiği ölçüde, yasal temsilcileri olan velileri refakatinde canlı yayınlara katılması, içkili yerlerde olmamak kaydıyla açık ve kapalı olanlarda konser vermesi, klip çekilmesi, açılış etkinliklerine katılmasında ve bu etkinliklerin konusu olduğu eser sözleşmelerini velilerinin yardımıyla ifşa etmesinde herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı ortadadır. Aleyna Tilki, yurt dışı programlarında ise bulunduğu ülkenin hukuk düzenine uygun olarak hareket etmektedir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder