Aleyna Tilki Nasıl Popüler Oldu? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 07, 2016

Aleyna Tilki Nasıl Popüler Oldu?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Aleyna Tilki Nasıl Popüler Oldu? Son günlerin en çok konuşulan ismi Aleyna Tilki'yi ne kadar tanıyorsunuz? Aleyna Tilki'yi şöhret basamaklarına taşıyan yolda önemli detaylar yatıyor. İşte Aleyna Tilki hakkında her şey. Aleyna Tilki Nasıl Popüler Oldu? Hayatı Hakkında Tüm Detaylar Emrah Karaduman ile birlikte çıkardığı 'Cevapsız Çınlama' isimli dijital single, youtube'da 100 milyon tık'ı geçerken, sanatçı şimdiden Miley Cyrus, Justin Bieber ile karşılaştırılmaya başlandı. Peki bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi neydi?

14 yaşında başlayan Yetenek Sizsiniz serüveninden sonra, 16 yaşında Cevapsız Çınlama şarkısı ile çıkış yaptı. Ancak hayatı sadece bu 2 seneden ibaret değil. Sosyal medyada yanlış bilinen pek çok bilgi ve hakkında asılsız dedikodular var. İşte hayatının ince elenmiş haliyle incelemesi: Aleyna Tilki Kimdir? Aleyna Tilki, İstanbul Maltepe'de yaşıyor. Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi'nde okuyordu. Şu an ise İstek Koleji'nde eğitim hayatına devam ediyor. Aslen Konya doğumludur. Annesi Trabzon Of'lu, babası ise Rus göçmenidir. Eleme sürecinin çok çetin geçtiğini söyleyen Tilki, defalarca reddedildiğini açıkladı. "En sonunda ayağıma geldiler, televizyona çık Aleyna dediler" şeklinde sürecin nasıl işlediğini anlattı.

14 yaşında iken Yetenek Sizsiniz'e çıktığında, ilk olarak 'Gesi Bağları' performansı ile tanındı. Murat Boz'un yaptığı değerlendirmede kendisine has bir tarzı olduğunu belirtirken, radyoda duyduğu takdirde 'bu Aleyna diyebileceğim bir sese sahip' ifadelerini kullandı. Özgü Namal, Eser Yerenler ve Acun Ilıcalı'nın da olduğu jüriden tam 4 'evet' oyu aldı. 2.tur performansında tekrardan jüri karşısına çıkan Aleyna, bu sefer 'Eledim Eledim' şarkısını söyledi. Seyircinin yaptığı oylama ile %85'lik olumlu oy alarak bu turu da geçmeyi başardı. Eser Yerenler, bu turdaki performansı için performansına bayıldığını, ancak müzik grubunun performansının onun sesini 'kaybettirdiğini' söyledi. Özgü Namal ise sesini çok beğendiğini ve 'evrensel' bulduğunu söyledi.


Annesinin ve babasının hep şarkı söylemesini destklediğini belirten Aleyna Tilki, 2 yaşından beri şarkı söylediğini ve bu keşifi tabii ki annesinin yaptığını belirtiyor. Hayatında kesin olarak müzik kariyerinde ilerleme kararını nasıl aldığını ise şöyle anlatıyor: "3 yaşımdayken Shakira'yı, Beyonce'u takip ediyor, kendimi dünya starı sanıyordum. Ancak yine de 8 yaşına kadar psikolog olmak istiyordum. 8 yaşıma kadar dünya starı olabilirim demiyordum. 8 yaşında katıldığım bir kanalda şarkı söyleyince, benden yaşlarca büyük insanlar ayağa kalkıp beni alkışladılar. İşte o an artık dünya starı olmak istiyordum" Babasının Rus göçmeni olması sebebiyle yabancı dillere yatkınlığı olduğunu vurgulayan Tilki, annesinin de küçük yaşlarda ona idol olarak Shakira, Beyonce gibi şarkıları göstermesiyle yabancı pop'a yatkınlık kazandığını ifade etti. "Türk Pop müziğini çok bilmiyordum. Türkçe şarkıların enerjisini hissedemiyordum. Emrah Karaduman ile tanışmam bunu değiştirdi" diyerek konuya açıklık getirdi. "Annen, baban seni maddi çıkarlar nedeniyle mi sahneye çıkarıyor?" sorusuna Aleyna Tilki şu cevabı verdi: "Maddi olarak gelirim yok şu evrede. Bunu değil kariyeri planlıyoruz. Kariyerimiz oluştuğu zaman maddi gelirim olacak. Şu anda kendi kariyerimi oluşturmak istiyorum." Anne ve babasının her an onu desteklediğini belirten Aleyna Tilki, ilk şarkıcı olmak istediğini söylediğinde 'önce okul' dediklerini belirtti. "Okul aksamadığı sürece müsaade var" dedi. Okul yaşamını ise sevdiğini şu sözlerle ifade etti: "Okullu olmak güzel çünkü kendi yaşıtlarımla buluşabileceğim tek yer okul. Dışardaki çevrem benden çok daha büyük yaştakiler."


Aleynta Tilki, hızlı yükselişinin ardından eğitim hayatına devam edip etmeyeceği konusunda çok kesin bir cevap veriyor. "Psikoloji okumak istiyorum." diyen Tilki, konservatuara gitmek istemediğini belirtiyor. Psikolojiye de müzik kadar tutkulu olduğunu ifade ederek, psikoloji mi yoksa müzik mi sorusuna işe şöyle yanıtladı: "Psikoloji, kitap yazmak da benim için başlı başına sanat. Kitap yazmak sanatsal geliyor. Bunu müziğimle destekliyorum. Müziğimi de kitaplarımla desteklemek istiyorum. Kliniğimde müziği kullanacağım. " Yetenek Sizsiniz Türkiye 7 Temmuz akşamı yayınlanan bölümünde Aleyna Tilki, ekip arkadaşlarından birini yakın zamanda kaybettiğini ve seslendirdiği şarkıyı hissederek söylediğini açıkladı. Yetenek Sizsiniz Türkiye 7 Temmuz akşamı yayınlanan bölümünde Aleyna Tilki, ekip arkadaşlarından birini yakın zamanda kaybettiğini ve seslendirdiği şarkıyı hissederek söylediğini belirtti. "Ruhu buradaydı, yanımızda şarkı söylüyordu" ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri Aleyna Tilki'nin ailesiyle görüştü. Yetkililer; kanunlara göre ailesinin izni bile olsa reşit olmayan bir çocuğun içkili mekanlarda gece çalışmasının mümkün olamayacağını belirterek, bunun çocuk istismarı suçuna gireceğini vurguladı. Bakanlık yetkilileri; aileye, Tilki'nin barlarda sahneye çıkmasından vazgeçmesi gerektiğini, bunun 'çocuğun yüksek yararı' için önemli olduğunu iletti.

Aleyna Tilki konuyla ilgili olarak, 'Sahneye çıktığım yerlerde avukatlarımız ve menejerim ile konuşarak adım atıyorum. Annem, o yoksa babam her sahneye çıktığım mekanda orada bulunuyor' açıklamalarını yaptı. 16 yaşında sahneye çıkması medyada geniş yankı uyandırınca, Sibel Can Aleyna'ya 'yaşını büyüt' çağrısı yaptı. Sibel Can, "Aleyna işini çok seviyorsa, yaşını büyütebilir. Onun için belki daha hayırlı olur" ifadelerini kullandı. Ancak Aleyna yaşını büyütmeyi düşünmediğini söyleyerek, bu tavsiyeye uymayacağını belirtti.

Miley Cyrus, Justin Bieber, Selena Gomez gibi sanatçılar ile karşılaştırılan Aleyna Tilki'nin sık sık yurt dışına gideceği ve yeteneğini orada sergileyeceği konuşuluyordu. "Ülkemde olmaktan dolayı çok mutluyum. Yurt dışına gitmek gibi bir düşüncem yok. Ancak eğitim için gidebilirim" diyen Tilki bu spekülasyonları son noktayı koydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder