Alan Değişikliği Geliyor - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2016

Alan Değişikliği Geliyor

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
MEB, Alan Değişikliği Yapmaya Hazırlanıyor.. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin alan değişikliği isteğini yerine getirecek .. MEB, Alan Değişikliği Yapmaya Hazırlanıyor.. Milli Eğitim Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde olmasına rağmen bu yıl alan değişikliğini yapmamıştı. Bakanlık normları güncelledikten sonra alan değişikliği yapacak gibi ... Türk eğitimsen başkanı İsmail Koncuk, Bakanlığın alan değişikliği konusunda çalışması olduğunu Twitter'dan duyurdu. Öğretmenlerin uzun süredir beklediği diplomaya dayalı alan değişikliği duyurusunun Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Alan değişikliğine bağlı atamaların ise 15 tatilde yapılması bekleniyor.

Bilindiği üzere en son 2014'te yapılan alan değişikliğinden sonra MEB, yönetmelikte olduğu halde 3 yıldır hiçbir sebep gostermeden ve olumlu veya olumsuz bir açıklama yapmadan bu durumla ilgili birçok mağduriyet yaşatmaktadır. Alan değişikliği haberleri tekrar ayyuka çıkmışken İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Hamza Aydoğdu 28 Ekim 2015 'te bu konuda haftaya gerekli açıklama yapılacağını söyleyip alan değişikliği bekleyen kişileri meraklandırmıştır.

Ne yazıkki 1 yıl 1 haftadır gereken açıklama yapılmadığı gibi yönetmelikte olup uygulanmayan bu konu hakkında bu aralar her gün asılsız haber ve dedikodular çıkmaktadır. MEB'in bu durumu açıklığa kavuşturması için aşağıdaki önerileri sunuyoruz: Öncelikle önceki yıllardaki yönetmeliğe bakarak 2. Üniversite okuyup mezun durumda olacaklara en azından son bir hak verilmeli. 



2014 Aralığında sınırlı şekilde yapılan sertifikalılara dayalı alan değişikliğinde hizmetiçi eğitim kursu devam edip sertifikalarını ocak 2015'te aldıkları için bu alanda tekrar bir alım yapılması. Yan alan saçmalığı ile istemediği branşlara mecbur edilmesi, öğretmenlere geri dönüş hakkı verilmeli, Alan değişikliğinin kapsamı yeniden tanımlanmalı ve takvimde tarih belirtilerek her sene bu takvime sadık kalınmalıdır Kimseye işini öğretmek gibi bir amacımız olmadığını belirtir MEB'in bu konuda elini taşın altına koyup bu soruna çözüm bulmasını umuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder