Kasım Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak mı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2016

Kasım Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak mı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Kasım Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak mı?
Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan FETÖ terör örgütü ile ilişkisi tespit edilen yaklaşık 28-30 bin öğretmen(.!)in atılacağı duyurulmuştu. OHAL KHK'sı ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensupları gibi FETÖ'cü öğretmenler de ihraç edilecek. İlk dalgada ise yaklaşık 28-30 bin öğretmenin ihraç edileceği konuşuluyor. Öte yandan ihraçlarla beraber MEB'de öğretmen açığı da yükselmiş olacak.
Kasım Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak mı?
Kasım Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak mı?

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TSK, Emniyet ve MEB'de boşalan personeller için acilen atama yapılacağını açıklamıştı. Yine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Şubat ayından önce bir öğretmen ataması daha olabileceğini açıklamıştı. Bu sebepten dolayı Ekim ayının 10'unda yapılacak öğretmen atamalarından sonra Kasım ayında yine 15-20 hatta 25 binlere varan bir öğretmen ataması olabilecek.

Olası Kasım ataması ile beraber ataması yapılan öğretmen sayısı da 40 binleri bulabilecek. Öte yandan Şubat ayında yapılacak rutin atama ile yine geçen sene olduğu gibi bu sene da 70 bin bandında bir öğretmen ataması yapılmış olacak. Bu öğretmen atamalarının yine yarısına yakını boşalan FETÖ'cü öğretmenlerden kaynaklı olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise 10 Ekimden sonra Kasım ataması için duyuruya çıkması bekleniyor.

Öte yandan mülakat puanları ve sıralamalarla ilgili de MEB'in önümüzdeki 1-2 hafta içinde bir kılavuz yayınlayacağı tahmin ediliyor. Konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder