Fenerbahçe Advocaat istifa edecek mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2016

Fenerbahçe Advocaat istifa edecek mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Fenerbahçe teknik direktörü Advocaat'ın istifa edip etmediği merak konusu. Süper Lig'e çok kötü bir başlangıç yaparak oynadığı ilk 3 maçta 1 puan çıkartabilen Fenerbahçe'de, sezon başında büyük umutlarla takımın başına getirtilen Advocaat'ın kalıp kalmaması gündemdeki en önemli konu.  Lig'de oynanan son maçta Kasımpaşa deplasmanından farklı skor ile dönülmüş ise de, genel tabloda 10. sırada olan Fenerbahçe şimdiden 8 puan geride. Bu hususta fatura teknik direktöre kesildi.

Aziz Yıldırım'ın 2015-2016 sezonunda ligi ikinci olarak bitiren teknik direktör Pereira'nın gönderilmesi noktasında büyük uğraş verdiğini ve takımda Pereira'nın gönderilmesi için resmen kampanya başlatıldığı aşikar. Pereira'dan sonra gelen teknik direktörün ise bu denli kötü bir başlangıç yapması eleştiri konusu oldu. 

Aziz Yıldırım'dan veya Fenerbahçe'den herhangi bir resmi açıklama henüz yok. Ancak Fenerbahçe'yi takip edenler bilirler ki, Fenerbahçe'den bir teknik direktör gönderilmek isteniyorsa önce durum basına düşüyor, baskı kuruluyor, bu süreçte takım rayına girerse amenna ancak kötü durum devam ederse ve istifa gelmezse o zaman Aziz Yıldırım temizlik anlamında gerekeni yapıyor.

Fenerbahçe tenik direktörü Dick Advocaaat basın toplanyısında ayrılabileceği mesajını verdi. Alanya Spor ile evinde yaptığı maçı 1-1 beraberlikle tamamlayarak başarısız gidişe dır diyemeyen Fenerbahçe de karşılaşma sonrası yapılan basın toplantısında teknik direktörünün beyanı ile sarsıldı.

Dick Advocaat’ın Fenerbahçe’nin yıllık 1.5 milyon Euro'luk teklifini kabul etmeden önce Hollanda Federasyonu’nda yıllık sadece 75 bin Euro’ya çalıştığı ortaya çıktı. Yani 68 yaşındaki deneyimli teknik adam, Sarı-Lacivertliler’e ‘evet’ diyerek kazancını 20’ye katlamış oldu.


Sezona Pereira ile başlayan, ancak yaşanan ciddi fikir ayrılıklarından sonra Portekizli hocayla yolları ayıran Fenerbahçe, takımın başına Dick Advocaat’ı getirmişti. Hollanda Futbol Federasyonu’nda danışman olarak çalışan ve Sarı-Lacivertliler’in teklifini alınca apar topar istifa edip soluğu İstanbul’da alan deneyimli teknik adam, “Fenerbahçe bana geri çeviremeyeceğim bir öneriyle geldi” açıklamasını yaptı.

Gerçekten de rakamlar düşünüldüğünde 68 yaşındaki çalıştırıcının bu ifadeleri kullanmasının son derece doğal olduğu anlaşılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder