Eksik ders kitapları geldi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2016

Eksik ders kitapları geldi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Eksik ders kitapları ne Geldi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz, eksik olan ders kitaplarının dağıtımı hakkında da açıklamalar yaptı. İsmet Yılmaz, 2. Eğitim Kongresi'nde konuştu. Öğle arasında da basın mensuparıyla toplantı yapan Bakan İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını cevapladı.  Bilindiği gibi ülkede gerçekleşen darbe girişiminin ardından ders kitaplarının dağıtımında sıkıntılar olmuş ve birçok okulda ders kitabı konusunda eksiklikler oluşmuştu. Birçok okulda öğrenci ve öğretmenler, eksik olan ders kitaplarının ne zaman geleceğini merak etmektedirler. Bu konu, İsmet Yılmaz'a da soruldu.

İsmet Yılmaz, eksik olan ders kitaplarının bu ayın sonunda tamamlanacağını açıkladı. Eksik olan bir ders kitabının bulunması halinde bu kitapların ekimin sonunda öğrencilerin elinde olacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Temmuz ayında gerçekleşen darbe girişimi sonrasında OHAL kararnamesi kapsamında bünyesinde bulunan ve Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen okulları kapatmış ve bu örgüt üyeleri tarafından yazılan ders kitaplarının yeniden basılmasına karar vermişti. 

Darbe sonrası kamu kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda da çok sayıda görevlinin açığa alınması ya da ihraç edilmesi nedeniyle aksaklıklar meydana gelmeye devam ediyor. Yeni ders kitaplarının basılma işlemi de bu aksaklıklar arasında yer alıyor. İlköğretim, Ortaöğretim ve Lise ’de eğitim gören öğrencilerin eksik kitaplarının ne zaman verileceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız'ın Anadolu Ajansına yapmış olduğu açıklamada; Yıldız, yeni eğitim döneminde incelenen kitaplardan 58'nin içerikleri nedeniyle bakanlık tarafından kabul görmediğini ifade etti. 

Bu kitapların öğrencilere ulaşmadan toplatıldığı ve yerlerine yenilerinin hazırladığı bilgisini veren Yıldız, söz konusu kitapların 31 Ekim itibarıyla öğrencilere ulaştırılacağını söyledi. Kitapların dağıtılmasının gecikmesi özellikle Kasım ayında TEOG sınavına girecek olan ortaöğretim son sınıf öğrencilerini endişelendiriyor.


Öğrencilerin eksik ders kitaplarını en kısa süre içerisinde yetişmesi için MEB’in elinden gelen çabayı gösterdiği, matbaaların bu konuda geceli gündüzlü mesai yaptığı alınan bilgiler arasında. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, FETÖ propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının dışındaki yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde engel bulunmadığını bildirirken,. FETÖ ilgili ayınlar dışındaki yardımcı ders kitaplarının hiçbir şekilde yasaklanmadığını vurgulayan Yıldız, bakanlığın müfredatı çerçevesinde hazırlanan, zengin içerikli çalışmaların öğretmenler tarafından öğrencilere tavsiye edebileceğini ifade etti. Ders kitaplarının dağıtımı için henüz net bir tarih de verilebilmiş değil. 

Anadolu Ajansı'da çıkan habere göre; MEB'in 15 yıldan beri ders kitaplarını ücretsiz dağıttığını hatırlatan Yıldız, yeni eğitim döneminde incelenen kitaplardan 58'nin içerikleri nedeniyle bakanlık tarafından kabul görmediğini ifade etti. Bu kitapların öğrencilere ulaşmadan toplatıldığı ve yerlerine yenilerinin hazırladığı bilgisini veren Yıldız, söz konusu kitapların 31 Ekim itibarıyla öğrencilere ulaştırılacağını söyledi. Yıldız, "Bu dönem itibariyle yaşamış olduğumuz bir darbe ve işgal girişiminin ardından toplumumuzda bir hassasiyet gelişti. Bakanlık olarak biz de bu hassasiyeti dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Okullarımızda ders kitaplarının yanında kullanılan yardımcı materyaller var. Bunların program çeşitliğini ve zengin içeriğe sahip olmalarını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder