Eğitim İş'ten Öğretmenlere Bir Kazanım Daha - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2016

Eğitim İş'ten Öğretmenlere Bir Kazanım Daha

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Eğitim İş'ten Öğretmenlere Bir Kazanım Daha Eğitim İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Olcay Dal yaptığı açıklamada;öğretmenlerimizin mağduriyetini giderme konusunda çalışmalarına devam ediyor. Eğitim İş'ten Öğretmenlere Bir Kazanım Daha Öğretmenlerimizin mağduriyetini giderme konusunda çalışmalarına devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız yazışmalar sonunda 10 saate 1 saat hazırlık ödeneği hesaplanırken destekleme ve yetiştirme kurslarının da dahil edilmesi yönünde Bakanlık olurunu aldık. Uygulama birlikteliği sağlamak adına resmi yazılar okullara ve ilçelere gönderilecek.


Eğitim-iş'in Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme kurslarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdığı yazıda öğrencilerin ihtiyaç duyduğu dersler ile öğrenci ve velilerden gelen talepler doğrultusunda kurs açılacağı belirtilmiş; fakat Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinde yetiştirme kursu açılmasına kısıtlayıcı bir hüküm bulunmamasına karşın söz konusu derslerden kurs açılma talepleri il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından geri çevriliyor diye belirtmişti.

Eğitim-iş'in MEB'e yazdığı o yazı kapsamında, MEB bu sıkıntıları giderecek MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme kursları yönergesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge yürürlüğe girmiştir denilerek cevap verdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder