Cumhuriyet Gazetesine operasyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2016

Cumhuriyet Gazetesine operasyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. Aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu da bulunduğu çok sayıda gazeteci gözaltına alındı. Gazetenin Ankara Bürosu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ni eleştirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon başlatıldı.

Soruşturmada, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Operasyonu yürüten terörle mücadele ekipleri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Avukat Bülent Utku ile yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Mustafa Memal Güngör'ü gözaltına aldı. Gözaltı alınan gazeteci ve yöneticelerin evlerinde arama yapılırken, bilgisayarlarına el konuldu.

Gözaltına alınanlar konulan yasak nedeniyle 5 gün boyunca avukatlarıyla görüşemeyecek.  Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında yurtdışında bulunduğu için yakalama kararı çıkartıldı. Orhan Erinç için ise yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan gazetenin yazarlarından Aydın Engin, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alınan gazetenin yazarlarından Aydın Engin, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Akın Atalay (İcra Kurulu Başkanı - yurt dışında), Murat Sabuncu, Musa Kart, Güray Tekin Öz, Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Bülent Yener, Hakan Karasinir, Günseli Özaltay Eser Sevinç, Müslüm Özışık, Nebil Özgentürk, Hakan Kara ve Can Dündar (yurtdışında). Gazetenin yazarlarından Hikmet Çetinkaya, sağlık kontrolünden geçirildi. Gazetenin yazarlarından Hikmet Çetinkaya, sağlık kontrolünden geçirildi. Hakkında gözaltı kararı verilen çizer Musa Kart, Cumhuriyet Gazetesi binasından ayrılarak teslim olmak üzere emniyete gitti. 


Gazetecilere açıklama yapan Kart, konuştu: "Yıllardır ülkede yaşananları karikatüre dönüştürmeye çalıştım ancak şu anda bir karikatürün içinde yaşıyorum. Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce, binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz.

Baskılarla kimse korkutulamacak. Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değil. Dünyaya anlatamazsınız bunu. Sadece karikatür çizdiğim için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır diye düşünüyorum. Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım, çizdiğim herkesin gözü önünde." CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da gazeteye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sabah 05.00 sıraların evinin polisler tarafından arandığını, hukukçu arkadaşlarının teklifi üzerine gazeteye geldiğini ifade eden Kart, daha sonra gazetenin bir hukukçusuyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitti. Köşe yazarı Kadri Gürsel de gazetenin binasına geldi. Gazeteci Gürsel, daha sonra ifade vermek için emniyete gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder