Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen geri dönüyor mu? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2016

Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen geri dönüyor mu?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen geri dönüyor mu?
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklama yaptı. Koncuk, “Açığa alınan öğretmenlerin 3 bin 400’ünün görevlerine iade edileceğini öğrendik” dedi. OHAL uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile açığa alınan öğretmenlerle ilgili Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklama yaptı. “Açığa alınan öğretmenlerin 3 bin 400’ünün görevlerine iade edileceğini öğrendik” dedi. Koncuk görevden ihraç kriterlerinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Açığa alınanlar da göreve iade edilmeli” diye konuştu.

Açığa alınan MEB personelleri arasından soruşturma süreci tamamlanan ve suçsuz oldukları anlaşılan yaklaşık 3 bin 400 öğretmenin görevlerine dönecekleri açıklandı. Gelen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) il milli eğitim müdürlüklerine açığa alınan öğretmenlerin durumları ile ilgili farklı iki liste gönderdi. 3 BİN 400 iade olacak Haberde yer alan bilgiye göre Bakanlık’tan iki farklı liste gönderildi. Listenin bir tanesinde görevlerine iade edilecek öğretmenlerin isimleri, görev yerleri, bilgileri yer alırken diğer listede ise açığa alınmış ve açığa almaları uzatılacak kişilerin de isimleri, bilgileri yer almaktadır.

Görevlerine iade edilecek öğretmen isimleri bilgileri MEB tarafından illere liste olarak gönderilirken bu kişilerin FETÖ soruşturmasından mı yoksa PKK soruşturmasından mı açığa alındıkları bilgisi yer almamaktadır. Açığa alınan öğretmenlerden görevlerine iade edilmeme kararı alınanlar arasından ise görevden uzaklaştırma tedbirinin yaklaşık iki ay daha süreceği belirtildi.

Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen geri dönüyor mu?
Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen geri dönüyor mu?

​CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanıyla görüştüğünü ve yakın zamanda açığa alınan öğretmenler ile ilgili göreve iade işlemlerinin yapılacağını belirtmişti.

28 BİN ATILDI 15 Temmuz darbe girişinin ardından çıkarılan KHK ile 28 binden fazla öğretmen meslekten atıldı, özel okullarda çalışan 21 bin öğretmenin sertifikası iptal edildi, 20 binden fazla öğretmen de açığa alındı.  Son olarak geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ByLock ile ilgili 2 bin 400 öğretmeni açığa almıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder