28-29-30 Ekim ve 2 Kasımda Ek Dersleri Kesilecek mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2016

28-29-30 Ekim ve 2 Kasımda Ek Dersleri Kesilecek mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
28-29-30 Ekim ve 2 Kasımda Ek Dersleri Kesilecek mi? 29 Ekim tatillerinde Öğretmenlerin ek dersi ödenecek mi? Milli Bayramlarda ek ders ücretleri ödenmesi konusunda yönetmelik: İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.” 

Sonuç olarak Öğretmenler; 28 Eylülde yarım gün okulda bulunacaklar ve tam gün ek ders alacaklar. 29 Ekim ise Öğretmenler okulda törenlere katılacak(varsa) ve ek ders tam alacaklar. 30 Ekim tatil ve ek ders tam alınacak. 

Hafta sonu kursları olursa ek ders alınacak olmazsa ek ders alınmayacak.(kursların olup olmadığıyla ilgili açıklama yok) 2 Kasım tatil ve ek ders tam alınacak. Öğrenciler 29 Ekim için oldukça heyecanlılar. Öğretmenler ise 28-29 Ekim'de ek ders ücreti konusunda meraklı bekleyiş içerisindeler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı resmi açıklamalara göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olmasına rağmen öğretmenlere ek ders ücreti verilecek. 

 Ders ücretlerine ilişkin esasların 16.maddesinde; ''b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.'' hükümleri yer almaktadır. 


Milli Eğitim Bakanlığı düzenlemiş olduğu Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararname'de öğretmenlerin ve yöneticilerin ek ders ödemeleri konusundaki esaslara dikkat çekti ve kararnameye "90 günü geçmemek şartıyla tüm öğretmenlere ve yöneticilere eğitsel gezi, milli bayramlar, eğitsel kurslar ve eğitsel konferanslar nedeniyle resmi tatil günlerinin ek ders ödemelerinin öğretmenlere ödeneceği" hususunda bir madde koydu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder