Eksik ders kitapları öğrencilere ne zaman dağıtılacak? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 23, 2016

Eksik ders kitapları öğrencilere ne zaman dağıtılacak?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
15 Temmuz'dan sonra yayınlanan ve sorun tespit edilen 58 ders kitabı MEB tarafından yeniden basıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bakanlıkta yürütülen soruşturmalar kapsamında, bütün ders kitaplarını tekrar incelediklerini, sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitabın okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilere dağıtılacağını bildirdi. Tekin, AA muhabirine, bakanlık tarafından her yıl yaklaşık 300 çeşit ders kitabı basıldığını, bu kitapların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından sonra 5 yıllığına basım hakkı kazandığını söyledi.

Bakanlık olarak FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bütün ders kitaplarını tekrar mercek altına aldıklarına dikkati çeken Tekin, "Ders kitaplarını, darbe girişiminin ardından kapatılan yayınevleriyle bir ilgisinin bulunup bulunmadığı, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılıp yazılmadığı, FETÖ ve kapatılan kurumlarına ilişkin görsellerin bulunup bulunmadığı yönlerinden inceledik ve 58 kitapta sorun tespit ettik." dedi.

Tekin, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılan bazı ders kitaplarında direkt anlaşılmayan ancak FETÖ'ye ait kavramları çağrıştıran bilinçaltına yönelik mesajlar da belirlediklerini vurguladı. Sorun tespit edilen yayınların sil baştan yazılmadığını, sadece sorunlu kısımların çıkarılarak kitabın yeniden basımı için çalışma yürütüldüğünü anlatan Tekin, şunları kaydetti: "Terör örgütü propagandası kabul edilebilecek sorunlu kısım ya da ifadeleri çıkararak bu kitapları yeniden basıyoruz. Yeni kitapları okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilerimize dağıtmış olacağız. Öğrencilerimiz, sorun tespit edilmeyen diğer kitaplarını ise okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü sınıflarında masalarının üzerinde teslim almış olacaklar."

Eksik ders kitapları öğrencilere ne zaman dağıtılacak?

YENİDEN BASILIP DAHA SONRA DAĞITILACAK DERS KİTAPLARI
MEB resimdeki 58 adet FETÖ nedeniyle sorunlu ders kitaplarını yeniden bastırdı. İlkokullar,Ortaokul ve Liselerde bir hafta sonra dağıtılacak ders kitapları listesi.Yeniden basılıp öğrencilere biraz geç dağıtılacak ders kitaplarının çoğu, aşağıdaki listede görüldüğü gibi, MEB yayınlarına ait. Milli Eğitim Bakanlığında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak olan ders kitaplarından 58 tanesinin dağıtımı durduruldu.

Milli Eğitim Bakanlığında Ders Kitabı Krizi Yaşanıyor; Ders Kitaplarının Dağıtımı Neden Durduruldu ? 
Milli Eğitim Bakanlığında her yıl öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının dağıtımında kriz çıktı .  Bakanlığın öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarından genellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitapları ile İmam Hatip Meslek Lisesi kitaplarının dağıtımı durduruldu. Kamudanhaber sitemizde yaklaşık 1 ay önce ders kitapları inceleme komisyonu ve Talim Terbiye Kurulunda bu kitapların hakemlerinde sorun olduğunu yazmıştık. Ders kitaplarında Fetö terör örgütünün izleri olduğunu iddia etmiştik. Milli Eğitim Bakanlığının özellikle Din Kültürü ve İmam Hatip Meslek Lisesi kitaplarının dağıtımını durdurmasının altında yatan neden de, geçtiğimiz ay gündeme taşıdığımız konudur. Ders kitaplarında Fetö terör örgütünün izleri olmasıdır. Ders kitaplarında Türkçe Olimpiyatlarından övgü ile söz edildiği, yine bunun yanında Fetö ile bağlantılı konular olduğu iddiasıyla ders kitaplarının dağıtımı durdurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının, dağıtımı durdurulan ders kitaplarının yenisini bastırıp eğitim öğretim dönemine yetiştirmesi zor gözüküyor. Sonuç olarak; TTK ve Kitap inceleme komisyonlarının ve hakemlerinin dikkatsizliği yada art niyeti yüzünden milyonlarca öğrenci öğretim dönemine eksik kitapla başlayacak. Devletin parasını ödeyip, öğrencilere dağıtacağı kitapların basılmasına rağmen dağıtılamaması ve öğrencilerin mağdur edilmesinin hesabını umarız yetkililer soracaktır. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtımı durdurulan ders kitaplarının listesi ;




BİRÇOK DERSİN KİTABI YOK

Eylül ayının ilk haftasında öğretmenlere seminerlerle bu olayın tebliğ edildiğini belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ise, FETÖ'ye yakın matbaalarda basılan ya da komisyon üyeleri onların olduğu ders kitapları, öykü, hikaye, roman, yardımcı kaynak kitapların okullardan toplatılması ve imha edilmesinin istendiğini anlattı. Balık, "Okul ve sınıf kütüphanelerinde FETÖ'ye yakın yayınevlerinde basılan hiçbir kitabın bulunmaması yönünde de yazılı emir verildi. Şu an okullara dağıtılan ders kitaplarından bunlarla ilgili kitaplar ayıklanıyor ve bununla ilgili birçok dersin kitapları da eksik. Acilen o kitapların basılması gerekiyor" dedi.  Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk de gönderilen kitaplarda, ortaokullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri ve Türkçe yardımcı kitaplarının olmadığını söyledi.

KOZA YAYIN GRUBU: LİSTEDE BİZİM KİTABIMIZ YOK
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı ve Antalya'da da ilçe milli eğitim müdürlüklerince tüm okullara gönderilen belgelerle bazı ders kitaplarının dağıtılmamasına ilişkin Koza Yayın Grubu'ndan açıklama yapıldı.  Açıklamada, 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ücretsiz dağıtılacak ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları' projesi kapsamında yayınevlerine ait kitapların dağıtımının geçici olarak durdurulduğu, daha sonra üç listede yayınlanan yayınevlerine ait kitaplardan düzeltme talep edildiği belirtildi.  Bakanlığın 58 kitapla ilgili düzeltme talep ettiğini belirten Koza-Karaca Yayın Grubu'ndan Özgün Karaca, üç listede yayınlanan bu kitaplar içinde hiçbir yayınlarıyla ilgili düzeltme talep edilmediği ve bu listede hiçbir şirketlerinin bulunmadığını söyledi. 15 Temmuz sonrası hangi yayınevlerinin, dağıtım kanallarının, markaların yasaklandığı ile ilgili açıklamaların da Başbakanlık ve Millî Eğitim Bakanlığı'nca tüm okul idarelerine bildirildiğini belirten Karaca, şöyle dedi: "Bu listede hiçbir şirketimiz bulunmamaktadır. Proje kapsamında Koza Yayın Grubu'na ait 7 farklı ders kitabının okullara dağıtımı sürmekte olup bu kitapların dağıtımı ile ilgili hiç bir sorun yoktur. Ders ve kaynak kitapları başta olmak üzere çeşitli eğitim materyallerinin üretilmesi amacıyla temelleri 1973 yılında köy enstitü çıkışlı eğitimci yazar Aliyar Karaca tarafından atılan Koza Yayın Grubu olarak, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ve Cumhuriyet'in temel niteliklerine sahip çıkarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz."

EVREN YAYINCILIK: FETÖ İLE İLİŞKİMİZ YOK
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı ve Antalya'da da ilçe milli eğitim müdürlüklerince tüm okullara gönderilen belgelerle bazı ders kitaplarının dağıtılmamasına ilişkin Evren Yayıncılık’tan açıklama yapıldı. Açıklamada, Talim Terbiye Kurulu kararıyla ders kitabı olarak kabul edilen 6. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabımız ve yayınevinin isminin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi: “Haber içeriği okunduğunda, bu listelerde yer alan tüm yayınevlerinin FETÖ ile ilişkili olduğu algılanmaktadır. Eğitim yayıncılığı alanında 40 yıldır faaliyet gösteren yayınevimizin FETÖ veya herhangi bir illegal yapı ile ilişkisi olmamıştır. Habere konu fotoğrafta yer alan listedeki kitabımızla ilgili olarak MEB tarafından 22 Ağustos 2016 tarihinde istenen düzeltmeler ivedi olarak yapılmış ve kitabımız incelenmek üzere 23 Ağustos 2016 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na teslim edilmiştir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından incelenen kitabımızda yapılan düzeltmelerin uygun bulunduğu, 24 Ağustos 2016 tarihli yazı ile tarafımıza bildirilmiştir. Yazı yayınevimize yönelik bir sınırlama ya da FETÖ bağlantısının söz konusu olmadığı apaçık ortadadır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder