Blogger AdSense Sayfa Düzeyi Reklam Kodu Ekleme - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 07, 2016

Blogger AdSense Sayfa Düzeyi Reklam Kodu Ekleme

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bogger, Bloğspot blogları için, Google Adsense Sayfa Düzeyi Reklam Kodları blog şablon kodlarına nasıl eklenir? AdSense Sabit/yer paylaşımlı ve Vinyet reklamları nedir nasıl kurulur? Adsense yeni nesil Sayfa düzeyi reklamlar, blog içeriğiniz üzerinden para kazanmanın farklı bir biçimidir. Google Adsense onayı alan tüm blog kullanıcılarının mobil uygulamalarda reklamları gösterebileceği yeni nesil ismi ile tanıtımı yapılan bir uygulamadır. 

Web sitelerinde, Adsense formlarında ve Adsense kullanım politikalarında yaptığım birkaç saatlik araştırma sonucu, yeni nesil mobil sayfa düzeyinde reklam kodlarını kendi bloguma uygulayarak sizlerle paylaşabildim. Gönül rahatlığı ile yeni Adsense reklam uygulamasını artık bloglarınızda kullanabilirsiniz. Blogunuzun kazançlar menüsünde, AdSense Sabit/yer paylaşımlı ve Vinyet reklam açıklamalarını okuyacaksınız. Ancak konu hakkında aşağıda kısa bir açıklama ile bilgi vermenin faydalı olduğunu düşünüyorum. 

Adsense Reklam biçimleri :
Sabit/yer paylaşımlı reklamlar :

1. Kullanıcı ekranının kenarında kalan ve kolayca kapatılabilen mobil reklamlardır. Bu Adsense reklamı ile gelir, kazanç sağlamanız planlanmıştır. Reklamlar en uygun zamanda kullanıcıya gösterilir.
2. Adsense reklamlarının 3 adet gösterildiğini her onay alan blog kullanıcıları bilir ve bilmek zorundadır. Yanlışlıkla 4 reklam eklediğinizde, Adsense kullanım polikalarını ihlal etmiş sayılırsınız. 
3. Sayfa başına 3 reklam sınırı ile ilgili geniş bilgileri buradan okuyabilirsiniz.

Şu anda AdSense yayıncıları her sayfaya aşağıdakileri yerleştirebilir:
En fazla üç adet İçerik için AdSense birimi
En fazla üç adet bağlantı birimi
En fazla iki adet arama kutusu

4. Yeni uygulama gereği, ileri teknoloji mobil cihazlardaki mobil cihazlar için optimize edilmiş sayfalarda reklamlar yayınlanırlar.
Web sitenizde sayfa yükleme sırasında tam ekran gösterilen mobil reklamlardır. Mobil kullanıcılar bu reklamları “reklamı geç” ismine tıklayarak atlayabilmektedir.

1. Bu Adsense reklamı ile gelir, kazanç sağlamanız planlanmıştır. Reklamlar en uygun zamanda kullanıcıya gösterilir.
2. Bu reklamları, kullanıcı web sitenize giriş yaptığında değil, sayfadan ayrıldığı anda görür.
3. Sayfanızdaki kullanıcıyı rahatsız etmemesi için reklamlar sınırlı sayıda tutulmaktadır.
4. Sabit/yer paylaşımlı reklam açıklamasında olduğu gibi 3 ve 4’uncü maddeler bu reklam biçimi içinde geçerlidir.

Vinyet reklamları incelediğinizde açıklama yazısında mor reklamları kontol edin veya test edin seçeneğini okuyarak herhangi bir mor renkli reklamı görüntüleyebilirsiniz.

Bloglar, Adsense Sayfa düzeyi reklam etiketlerini uygulama :

Adsense mobil sayfa düzeyi reklam kurulumu için aşağıdaki adımları uygulayın.
1. AdSense hesabınıza giriş yapın

2. Adsense, Bu bağlantıyı izleyin

3. Sağ tarafta bulunan her iki mavi renkli butonlara tıklayarak aktif edin. Etkin olmayan Gri renk butonlar etkinleştirildiğinde mavi renkli olacaktır. 
Adsense Sayfa düzeyi reklamlar

4. Hemen alt kısımda, Sayfalarınıza Sayfa düzeyi reklamların kodunu “Kodu al” ekleyin.

5. Açılan pencerede alacağınız kod, blog şablon kodlarınız ile çalışmayıp hata vereceğinden “xml ayrıştırma hatası” kodları blog şablonunuzda çalışacak şekilde “converter” dönüştürmeniz gerekmektedir.

6. Adsense code converter dönüştürücüyü, tarayıcıda aratırsanız eblogtemplates sitesi en uygun adsense kod dönüştürücü sitesini bulabilirsiniz. Adsense kodlarınızı bu pencereye ekleyip alt kısımdan dönüştür ismine tıklayın ve adsense kodlarını dönüştürün.

Blog şablon kodlarına Adsense reklam kodunu ekleme :

1. Blogunuzu açın, Şablon → HTML’yi Düzenle, şablon kodslarınızı açık konuma getirin.
2. Biraz önce, convert ettiğiniz reklam kodlarını kopyalayın.
3. Şablon kodları en üst kısımda bulunan <head> kodunun hemen altına reklam kodlarını yapıştırın ve şablonunuzu kaydedin.
İpucu: Reklam kodları, <head> etiketinin altına, </head> kapanış etiketinin üstüne ve </body> gövde kapanış etiketinin üstüne eklenebilir. Kazançlar sekmesindeki Kod kullanım klavuzu mavi linki takip ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sitenizdeki Sayfa düzeyi reklamları test edin :
Adsense, Sayfa düzeyi reklamların uygun zaman ve uygun cihazlarda görülebileceğini unutmayın. Mobil reklamların görülür olması makale yazılarınızın çokluğuna, web kurallarına, web araçları yönergelerine ve Adsense uyumluluk kuralları ile eş zamanlı olarak çalışmaktadır. Yaptığınız işlemlerin doğruluğunu teyid etmek için mobil cihazınızın tarayıcısını açın. Tarayıcı adres penceresine blog'unuzun URL’sini yazın ve son kısma, #googleads ismini ekleyin. Yapmanız gereken işlemi aşağıdaki örnekten inceleyin. AdSense’in yeni reklam türünden bahsetmiştim. Gördüğüm kadarıyla çoğu Blogger kullanıcısı ve AdSense yayıncısı yeni reklamlar hakkında bilgi sahibi değil, bloguna nasıl ekleyeceğini bilmiyor. bu nedenle AdSense’in mobil yeni reklam türleri olan sabit/yer paylaşımlı ve vinyet reklamlarından bahsetmek istiyorum.

Sayfa Düzeyi Reklamlar Nedir?
Mobil cihazlarda internet kullanımı arttıkça çoğu reklam ağı buna uygun çözümler üretmesine rağmen AdSense’den bugüne kadar böyle bir hamle gelmemişti. Sonunda AdSense yayıncısı olan web sitelerinin mobil versiyonları için sayfa düzeyi reklamlar adı altında bir çözüm sundu Google bize. Sayfa düzeyi reklamlar normal adsense reklamlar birimlerinin aksine sadece sitenizi mobil cihazlardan ziyaret edenlerde görülür. Bu nedenle AdSense’in sayfa başına 3 reklam birimi kuralı kapsamında değillerdir. Yani sayfanızda 3 adet reklam olsa bile sayfa düzeyi reklamları kullanabilirsiniz.

sabit yer paylaşımlı reklamlar
Bu reklam türü ekranın alt tarafında sabit bir kutu şeklinde gözükür ve sayfa aşağı yukarı kaydırıldığında aynı yerinde sürekli kalır. Köşesindeki X işareti sayesinde ziyaretçiler dilediğinde bu reklam kutusunu kapatabilirler.

vinyet reklamlar
Bu reklam türü ise sitenizdeki bir sayfadan başka bir sayfaya geçiş yapıldığına tam ekran olarak gözükür ve istenildiğinde “Reklamı Geç” diyerek atlanabilir.Sayfa düzeyi reklamların sadece uygun zamanlarda ve uygun cihazlarda göründüğünü yukarıda hatırlatmıştım. Bu nedenle yukarıdaki tüm işlemleri yapmanıza rağmen reklamlar görüntülenmeyebilir. Bu durumda reklamların çalışıp çalışmadığını test etmek isterseniz mobil cihazın tarayıcısını açın ve adres satırını blogunuzun URL’sini sonuna /#googleads ekleyerek yazın. Blogunuzu bu şekilde ziyaret ettiğinizde üst tarafta bir test kutucuğu çıkacaktır. Burada yükleme bittikten sonra sekmeler arasında geçiş yaparak her iki reklam türünün de çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Vinyet reklamları test etmek için gösterilen linklerden birine tıklamanız gerektiğini hatırlatırım. AdSense sayfa düzeyi reklamlar ile ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Umarım faydalı olabilmişimdir. Tüm AdSense yayıncılarına bol kazançlar, henüz AdSense yayıncısı olamayanlara ise bol şans dilerim. Bu arada sayfa düzeyi reklamları kullanıp kazancınıza etkisini gözlemledikten sonra sonuçları yorum bölümünden paylaşırsanız sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder