Blogger 301 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 04, 2016

Blogger 301 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bloggerın sağladığı kolaylıklardan bir tanesi de özel yönlendirmeler ile bağlantı adresi düzenleme. Blogger sunduğu yönlendirme hizmetini "Varolan yayınlar veya sayfalar yerine, blogunuza yönlendiren harici URL'ler için özel yönlendirmeler ekleyin." şeklinde tanımlıyor. Bu özelliği link kısaltma servisi veya yönlendirme hizmeti gibi düşünün. Daha kısa ve şık bir bağlantı üzerinden asıl gidilmek istenen adrese yönleniyorsunuz. En büyük faydası ise kırık linkleri yeni bir adrese yönlendirebilmeniz... Halen google aramalarında çıkan ancak sitenizden kaldırdığınız bir içeriği yeni adrese yönlendirerek ziyaretçilerin hata sayfaları yerine aradıkları içerikle karşılaşmasını sağlayabilirsiniz.
Blogger 301 Yönlendirmesi

301-yonlendirme
Blogger da 301 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır
Her zamanki gibi blogger hesabımıza giriş yapıyoruz.
Sol taraftaki menüden ayarlar >>> arama tercihleri yolunu izliyoruz.
Açılan sayfada Özel yönlendirmeler kısmını göreceksiniz.Buradaki düzenle linkine tıklıyoruz.
Burada kaynak ve hedef alanını göreceksiniz.

Kaynak : Hangi url nizin yönlenmesini istiyorsanız onu yazacaksınız.Fakat bu satıra yazı url nizin tamamını değil de alan adınızdan sonraki kısmı yazacaksınız

Örnek : http://.......................... com/2012/08/outlook-mail-engelleme.html
Yazı linkiniz yukarıdaki ise sadece kırmızı ile belirttiğim kısmı yazacaksınız.
Eğer anasayfanızın yönlenmesini istiyorsanız satıra / karakterini eklemeniz gerekiyor.

Hedef: Bu satıra da yazının hangi adrese yönlenmesini istiyorsanız onu yazmanız gerekiyor. Yukarıda bahsettiğim yazım kuralı burada da geçerli. Yazınızın anasayfaya yönlenmesini istiyorsanız / karakterini ekleyin yeterli.buna ilaveten yönlendirmeyi kalıcı olarak yaptığımız için kalıcı kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın.

1. Yazınızın linkini değiştirmek için yayınınızın bulunduğu sayfanın önce sağ üst tarafında Taslağa döndür tuşuna basınız.
2. Yazınızın linkini değiştirerek Yayınla tuşuna basınız.
3. Panelde Ayarlar > Arama tercihleri kısmına gelin
4. Hatalar ve yönlendirmeler > Özel yönlendirmeler kısmından Düzenleyi tıklayın.
5. Önceki linki üste yönlendirme yapılacak linki alta yazınız.
6. Kaynak linki ve Hedef linki yazılırken / ile başlanmalı adreste boşluk bulunmamalıdır.
Örnek: /2015/11/flash-exe-swf-dosyasini-fla-cevirme.html gibi adres eklenmelidir.
7. Eğer sayfayı kalıcı olarak (301) yönlendirme yapmak istiyorsanız. Kalıcı kısmını işaretleyiniz.
301 yönlendirmesi sayfanın silindiğini veya silindiğini belirtmektedir. Link kalıcı olarak değiştirilir.

Not: Mobil yönlendirme sayfalarında ?m=1 eki yer almaktadır. Mobil sayfayı bu şekilde yönlendirmeniz de mümkündür.

Kaynak kısmına yeni adresi, Hedef kısmına ise yönlendirmek istediğiniz adresi yazın ve kalıcı seçeneğinin tikini işaretleyip kaydet deyin. En son olarak Değişiklikleri kaydet dedikten sonra işlem tamamdır. Birkaç saniye içinde urlniz yönlenmiş olacak. Kimi zaman blogumuzda yer alan linkler türlü sebeplerden ötürü kaldırılmış olabilir fakat google daha önce bu linki taradığı için arama sonuçlarında görünen link hiç bir yere varmadığından seo açısından kötü bir durum oluşturur.Bu yüzden herhangi bir yazınıza ulaşmayan bu kırık linkleri bir şekilde ya başka yazınıza ya da blogunuzun anasayfasına yönlendirmelisiniz.Peki kırık linkleri blogunuza nasıl yönlendirebilirsiniz?

Blogger da yapacağımız ayarlara geçmeden ilk olarak kırık linkten bahsetmek istiyorum. Şöyle ki diyelim bir yazı yazdınız ve bu yazıyı yayınladınız. Siz herhangi bir link ayarlamasanız bile blogger yazınıza varsayılan olarak bir link atar ve arama sonuçlarında bu görünür. Yalnız bir takım sebeplerden ötürü bu yazınızı kaldırmayı düşündünüz ya da linkini değiştirmek istediniz. Bu durumda okuyucularınız eski linkinize tıkladığında yazıya ulaşamayacak. Fakat eğer önceden yönlendirme yapsaydınız bu yazınız yeni link verdiğiniz yazınıza yönlenecektir. Tabii bir diğer örnek te eğer eski blogunuzun yerine yeni blogunuzu kullanıyor ve eski blogunuzun yeni blogunuza yönlenmesini istiyorsanız yine blogger 301 yönlendirmesine ihtiyaç duyacaksınız.

Daha sonradan linklerini değiştirdiğiniz ya da sildiğiniz yazılarınızı blogger 301 yönlendirme özelliği ile yeni url lere yönlendirebilirsiniz. Bu yönlendirme blogger adresinizi değiştirmeniz ya da kalitesiz yazılarınızı kaldırmanız durumunda muhakkak işinize yarayacaktır. Böyle bir yönlendirmeye ihtiyaç duydunuz mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder