Kız Öğrencilerin Resimlerini Montajlayan Öğretmen Açığa Alındı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 21, 2016

Kız Öğrencilerin Resimlerini Montajlayan Öğretmen Açığa Alındı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde kimya öğretmeni H.K., kız öğrencilerinin resmini çekip bikinili kadınların fotoğraflarıyla montajlayarak birleştirdiği gerekçesiyle açığa alındı. Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde kimya öğretmeni H.K., kız öğrencilerin fotoğraflarının 'kafa' bölümlerini, photoshopta bikinili kadın fotoğraflarının vücut bölümleriyle birleştirip bunları öğrencilere gönderdiği ve sosyal medyada yaydığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

ÖĞRENCİLERE GÖNDERDİ, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Kimya öğretmeni H.K., iddiaya göre derslerine girdiği kız öğrencilerin cep telefonuyla fotoğraflarını çekip, bunları photoshop programı ile bikinili ve erotik kadın fotoğraflarına montajladı. Öğretmen H.K., daha sonra montajlı fotoğrafları, fotoğraflarını çektiği öğrencilere gönderdi, bazılarını da sosyal medyada paylaştı.

Öğretmenin bu şekilde 5-6 kız öğrencinin fotoğrafına montaj yaptığı ileri sürüldü.

VELİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Öğrencilerin, aileleriyle polise giderek şikayette bulunması üzerine öğretmen H.K. gözaltına alındı. Öğrencilere espiri yapmak amacıyla fotoğraflarını montajladığını ileri süren H.K., savcılık tarafından serbest bırakıldı.

MİLLİ EĞİTİM İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Durumun yargıya intikal etmesi üzerine olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. H.K., soruşturma kapsamında açığa alındı. Okul yönetimi, okulun internet sitesinde ismini idari kadrodan çıkardığı öğretmenle ilgili olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi.

Öte yandan, öğrencilerin daha sonra öğretmenle ilgili şikayetlerini geri aldığı, ancak soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder