EBA Öğrenci Girişi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2016

EBA Öğrenci Girişi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
EBA Öğrenci Girişi
EBA kurs öğrencileri yetiştirmek amacıyla uygulamaya konan bir sistemdir. EBA kurs kaydından sonra EBA giriş işlemini yapabilirsiniz. EBA kurs kaydı ve EBA girişinin nasıl yapıldığının bilgisi haberimizde. E-KURS EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR? EBA girişi yapabilmek için ilk olarak bir EBA şifresini edinmeniz gerekiyor. Öğretmeninizden alacağınız EBA şifrenizin ardından www.eba.gov.tr adresine ziyaret etmelisiniz. Ardından Sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklamalı, daha sonra ise EBA Girişi sekmesindeki bilgiler doğru olarak girilmelidir. “Kullanıcı Adı” bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre” bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş” butonuna basarak sisteme giriş yapmalısınız. Sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş” butonunun yerinde ad ve soyadımızın görünüyor olması EBA’ya başarıyla giriş yaptığımızı gösterir. Böylece artık EBA’dan dilediğimiz gibi faydalanabiliriz.
EBA giriş işlemi ve kurs kaydı!
Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan çevrimiçi sosyal eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın amacı evde, okulda kısacası eğitime ihtiyaç duyulan her yerde çeşitli ve etkili materyal kullanımlarını destekleyen bir platformdur. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun olarak güvenilir ve doğru bilgiler oluşturulup ilerlemeye devam etmektedir. Gönüllü olarak eğitim firmaları tarafından MEB’in içeriklerini EBA’ da paylaşılmaktadır. Bunun yanında öğrenci ve öğretmenler de dahil olmak üzere ürettikleri çeşitli içerikleri Eğitim Bilişim Ağında paylaşabilmeleri mümkündür. Böylece ortak bir kaynaktan öğrenmeye hevesli herkes bu platformdan yararlanmış olacaktır. Bu platform eğitimin dört duvar halinde olmadığı ve bütün herkese açık olan bir eğitim sistemidir. Platform sayesinde öğrenciler ezberci sistemden kurtularak kendi kendilerine karar verebilen ve kendi kendilerine öğrenebilen birer birey olmayı sağlamaktadır.

Öğrenciler EBA sayesinde bir ekip çalışmasını öğrenebileceklerdir çünkü Türkiye’nin her bir yerinden farklı zekaya sahip öğrenciler ve kendi yaşıtlarıyla iş birliği yapmış olacaklardır. EBA da öğrenci ve öğretmenler için eğitim zenginliği bulunmaktadır. Eba’nın tasarladığı zengin içerikleri sizler için derledik bunlar; Farklı öğrenme stilleri (sayısal, görsel, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme, bireysel), farklı eğitici ve zengin içerikler sunmak, bilgi alışverişinde bulunmak, içerikler hakkında sorularınıza cevap vermek, tüm öğretmenleri ortak bir çatıda buluşturarak eğitime diledikleri gibi yön verme, bilgiden bilgi üreterek yeniden yapılandırabilmek ve bu sayede farklı bilgiler öğrenebilmek, teknolojiyi araç olarak değerlendirmek değil bir amaç olarak değerlendirmeyi öğrenmek, zengin içeriklerle derslere katkı sağlamak ve farklı konularla zamanla zenginleşmek. 

ÖĞRENCİYE EBA ŞİFRESİ NASIL VERİLİR?
EBA şifresini öğrenciler alamaz, öğretmenler tarafından alınıp öğrencilere verilir. Bunun için ilk aşama olarak www.eba.gov.tr adresine gidilir. Ardından sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklanır. Daha sonra “EBA Girişi” sekmesinde, “Kullanıcı Adı” bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre” bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş” butonuna tıklanır. Sağ üst köşede yer alan, giriş yapılmış kullanıcı isminin üstüne tıklanır. Açılan seçeneklerden “Öğrenci Şifre” seçilir. Şifre Atama sayfasında öğrencinin T.C. kimlik numarası girilir. Böylece T.C. kimlik numarası girilmiş öğrenci için EBA şifresi oluşturulmuş olur.

EBA E-KURS DÖNEMLERİ
DYK’lar; I. dönem, II. dönem ve III. dönem (yaz) kursları olmak üzere üç dönemde açılır. I. dönem kursları, en geç ekim ayının 

ilk haftası başlar ve yarıyıl tatiline kadar devam eder. II. dönem kursları, en geç mart ayının ilk haftasında başlar, ders yılının sonuna kadar devam eder. III. dönem kursları, ders yılının bitmesi ile başlar, bir sonraki ders yılının başlamasına kadar devam eder. Bu kurslar 20 Haziran - 11 Eylül 2016 tarihleri arasında planlanır. Yıllık açılan kurslar I. ve II. dönemi kapsayacak şekilde ders yılı süresince devam eder.

E-KURS BAŞVURU ŞARTLARI
E-Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvurur. Öğrenci/kursiyerler devam etmek istedikleri kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından tercihte bulunurlar.

Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder